Vatan Partisi'nden CHP'ye afiş tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam afişlerinde etnik köken ve cinsel yönelim için yasal düzenleme vaadinde bulunmasına Vatan Partisi tepki gösterdi. Genel Sekreter Özgür Bursalı, "Bu afişler, CHP yönetiminin, ABD’nin küreselleşme adı altında Milli Devleti yıkma programının mızrak ucu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır" dedi. "CHP ve HDP/PKK bu programda kol koladır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun etnik köken ve cinsel yönelim için yasal düzenleme vaadinde bulunduğu reklam afişlerine tepki büyüyor.

Kılıçdaroğlu, "etnik köken" ve “cinsel yönelim”in yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacağını açıkladı. Afişlere tepki gösteren Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "Bu afişler, CHP yönetiminin, ABD’nin küreselleşme adı altında Milli Devleti yıkma programının mızrak ucu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. CHP Genel Merkezi, İzmir, Şişli, Kadıköy ve çok sayıda belediyesi de bu programın “renkli” bayrağı haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Birçok kentteki reklam panolarına asılan afişlere tepki gösteren Bursalı, CHP ve HDP'nin kol kola olduğunu vurguladı:

- CHP ve HDP/ PKK bu programda kol koladır. Hedefleri etnik-mezhepsel bölünme ile her türlü ideolojik ve kültürel yozlaşma ve kimliklere özgürlük siyasetiyle, Milli Devleti yıkmak, milli kimliği bastırmak ve yok etmektir.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, afişte vaatlerin emperyalist merkezli olduğuna da dikkat çekti:

- Afişte vaat edilenler, emperyalist merkezlerin anti-özgürlükleridir. Cumhuriyet Devrimimiz her türlü özgürlüğü Anayasa ile güvence altına almıştır. CHP,Atatürk Devrimine de savaş açarak etnik kimliklere mezheplere,çocuk eşcinselliğine, LGBT’ye,tarikatlara özgürlük istemektedir!

Bursalı, afişlerdeki siyasal çizginin topluma yabancılaşmanın ve değerlerinden kopuşun da son örneği olduğunu ifade etti:

- CHP'nin HDP/PKK ile birlikte bağlandığı bu programla Türk Milleti’yle birleşme şansı sıfırdır. Çöken programlarıyla birlikte tarih olacaklardır.

# izmir # chp # abd # pkk # hdp # vatan partisi # türk # cumhuriyet # kılıçdaroğlu # Vatan # lgbt # Özgür Bursalı # bölücülük