HDP'li Semra Güzel hakkında karar çıktı

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Karar, terör kamplarında fotoğrafları ortaya çıkan Semra Güzel hakkında örgüt üyeliği nedeniyle hazırlanan 2 fezleke için alındı. Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can, 8 Şubat Salı günü saat 17'ye kadar karar raporunu hazırlayıp Karma Komisyona sunacaklarını açıkladı.

Meclis Hazırlık Komisyonu, terör kamplarında fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

PKK'lılarla samimi pozları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçu kapsamında 2 fezleke hazırlanmıştı.

Fezlekeleri inceleyen Meclis Hazırlık Komisyonu, Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılamasının yapılması gerektiğine oy çokluğuyla karar verdi. 5 kişilik komisyonda sadece HDP' Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki "Hayır" oyu kullanarak Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmamasını istedi.

SÜREÇ KARMA KOMİSYON'DA DEVAM EDECEK

Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can, 8 Şubat Salı günü saat 17'ye kadar karar raporunu hazırlayacaklarını belirtti. Ardından da sürecin Karma Komisyon'da olacağını ifade etti.

Karma Komisyon da kendisine gelen raporu inceleyip 1 ay içinde kararını verecek. Buradan da dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik karar çıkarsa dosya Meclis Genel Kurulu'na sevk edilecek.

Oradan da aynı karar çıkarsa Semra Güzel, terör örgütü üyeliği suçu kapsamında yargılanabilecek.

KENAN CANPOLAT YURT DIŞINA KAÇTI

Bu arada Semra Güzel'in milletvekili danışmanı olarak görevlendirdiği Kenan Canpolat'ın PKK'lı Volkan Bora'nın yeğeni olduğu tespit edildi. Volkan Bora, Semra Güzel ile samimi pozlar veren PKK'lı olarak kayıtlara geçti.

Süperhaber'den Ceyhun Bozkurt'un haberine göre, Kenan Canpolat gerçek ortaya çıkınca Almanya'ya kaçtı.

# pkk # terörist # diyarbakır # hdp # terör # tbmm # milletvekili # son dakika # Yurt # fezleke # dokunulmazlık # Semra Güzel # Volkan Bora # hazırlık komisyonu # ANAYASA VE ADALET KARMA KOMİSYONU