Alman Başbakan Beyaz Saray'da

ABD Başkanı Joe Biden Washington'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u ağırladı. Ukrayna kışkırtıcılığını sürdüren Biden, Rusya'nın işgal etmesi durumunda NATO'nun karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi. Öte yandan "saldırı olacak" söylemi nedeniyle eleştirilen ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price'tan (Ned Prays) yeni açıklama geldi. Price "hiçbir zaman saldırının an meselesi olduğunu söylemedik." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Gündemde Rusya ve Ukrayna vardı.

Ukrayna kışkırtıcılığını bir kez daha dile getiren Biden, Rusya'nın işgali durumunda NATO'nun karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

ABD'nin Almanya ve diğer müttefik ve ortaklarıyla Ukrayna- Rusya krizine diplomatik çözüm arayışı içinde olduğunu belirten Bİden, ''Rusya, Ukrayna'yı daha fazla işgal kararı alırsa, biz ortaklaşa hazırız, tüm NATO hazır ''ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda bunun bedeli çok ağır olacaktır" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'dan yönelen tehdit karşısında İttifak'ın Güneydoğu kanadına da ek muharip birlikler konuşlandırmayı değerlendirdiklerini belirtti.

Öte yandan Beyaz Saray’ın ardından ABD Dışişleri Bakanlığı da “Rusya'nın Ukrayna’yı işgali an meselesi” açıklamasını farklı bir yorumla geri almaya çalıştı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price(Ned Prays) "Hiçbir zaman saldırının an meselesi olduğunu söylemedik."dedi. "Şayet Putin işgale karar verirse kuvvetlerini bunu her an yapabilecek bir pozisyona getirdiğini söyledik." ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # almanya # nato # çözüm