KKTC'de hükümet için çalışmalar başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, yeni koalisyon hükümetinin kurulması için çalışmalara başladı. Sucuoğlu, ilk olarak da UBP-Demokrat Parti hükümetinin kabinesinin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sundu.

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, yeni hükümetin kurulması için mevcut hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Tatar'a sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın 2 Şubat'ta Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle istifası çevrim içi olarak sunuldu.

Hükümeti kurma görevini KKTC Cumhuriyeti Meclisi'nde en fazla milletvekiline sahip olan UBP'nin Genel Başkanı Sucuoğlu'na vereceğini ifade eden Tatar, yeni hükümet kurulana kadar mevcut Bakanlar Kurulu'nun görevde kalmasını rica etti.

Ülkenin hükümetsiz kalamayacağını kaydeden Tatar, Sucuoğlu'nu yen hükümet kurma ile görevlendireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Meclis'te yemin ederek göreve başlayan tüm milletvekillerine görevlerinde başarılar dileyerek, istikrarlı ve halka hizmet edecek bir hükümet kurulması temennisini dile getirdi.

Başbakan Sucuoğlu, çevrim içi görüşme sonrasında basına mensuplarına değerlendirmelerde bulunarak, 23 Ocak'taki erken genel seçimin ardından, 5 Kasım 2021'de kurdukları UBP-DP koalisyon hükümetinin istifasını sunduklarını söyledi.

Yeni hükümet kurulana kadar mevcut hükümetin görevine devam edeceğini kaydeden Sucuoğlu, yarın yeni hükümetin kurulması için görevi almayı beklediklerini ifade etti:

- Amacımız, istikrarı yaratacak ve uzun süreli bir hükümettir. Onun çabası ve çalışması içerisindeyiz.

Tüm partilerden ellerini taşın altına koymasını beklediklerini de vurgulayan Sucuoğlu, bu süreçte farklı alternatifleri sonuna kadar değerlendireceklerini kaydetti.

Başbakan Sucuoğlu, bugün Cumhuriyet Meclisi'nde yeni dönemde görev alacak milletvekillerinin ant içme töreninin hemen ardından hükümetin istifasını sunmuş oldu.

# cumhurbaşkanı # KKTC # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # hükümet # Faiz Sucuoğlu