''HDP’nin kapatılması terörle mücadele unsurudur''

HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan, HDP'nin kapatılmasında net tavır almayan siyasi partilere tepki gösterdi. HDP'ye karşı yargıda atılan adımın sıradan bir parti kapatma davası olmadığını belirten Eski Meclis Başkanvekili Korkmazcan, davanın bir terörle mücadele unsuru olduğunu söyledi. Hasan Korkmazcan, bazı siyasi partiler tarafından bu durumun tam kavranamadığını da ifade etti.

HDP’nin kapatılması için süreç Anayasa Mahkemesi’nde devam ederken HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan'dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Hasan Korkmazcan, terör örgütünün Meclis'teki uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı net tutum alamayan siyasi hareketleri eleştirdi. Konunun sıradan bir parti kapatma davası olmadığını vurguladı.

- Ülkemiz bir taraftan terörle mücadele etmekte hem de dünyada da emperyalizm davasının öncülüğü yapıyor. Bazı siyasi odaklar kavrayamıyor. Sadece siyasi parti kapatma olarak görüyor. Parti hiyerarşisini teröristlere emanet etmiştir. Terörle iç içe burun buruna hâlâ kapatılmalı mı kapatılmamalı mı tartışması büyük yanlıştır. Milletvekillerinin görevi Anayasaya sadakattir.

Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, HDP kapatma davasının basit bir parti kapatma süreci olmadığını belirtti. "Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız" görüşlerini eleştirdi:

- Bugün AYM’de kapatılma davası yürürken kapatmaya karşıyız demek düpe düz bu süreci kavrayamamanın sonucudur. HDP Hazine’den fakir fukaranın hakkını teröristlere mermi olarak taşıyacak. HDP’nin kapatılmasının geciktiği her geçen gün yeni suçların işlenmesine neden olacaktır.

# pkk # hdp # terör # meclis # terörle mücadele # anayasa # hdp kapatılsın # hasan korkmazcan # HDP Kapatılsın Platformu