Komandolar dağları teröristlere dar ediyor

Tunceli'de düzenlenen Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonu'nda görevli komandolar, zorlu kış şartlarına rağmen teröristlerin izini sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığı, operasyon sırasında Jandarma havacılık pilotları ile jandarma komandoları arasında geçen konuşmaların olduğu videoyu servis etti.

Tunceli'de kahraman komandolar, PKK'ya yönelik mücadelesini kararlılıkla devam ettiriyor.

Güvenlik güçleri, kar kalınlığının yer yer 4 metreye ulaştığı dağlarda özel giysileriyle ve helikopter desteğinde görev yapıyor.

Sarp, dik ve ağaçlık arazileri didik didik arayan güvenlik güçleri, mağara ve sığınaklara da girerek teröristlerin barınma alanlarını yok ediyor.

Ekipler, son olarak Hozat ilçesi kırsalında operasyon düzenledi. Operasyonda Sikorsky tipi bir helikopterin askeri personel nakili için karla kaplı dağ ve vadiler arasında yaptığı uçuş nefes kesti.

Pilot ve operasyondaki tim komutanı arasındaki telsiz konuşmalarının yer aldığı görüntülerde helikopter, başarılı şekildi karlı piste iniş yapıyor.

Görüntüler, Jandarma Genel Komutanlığının sosyal medya hesabından yayınlandı. Videoda "Geride kimseyi bırakmadık. Jandarma havacılık pilotlarımız ile jandarma komandolarımız arasındaki konuşmalar gerçek bir operasyona aittir." ifadeleri kullanıldı.

# mehmetçik # pkk # terörist # sosyal medya # operasyon # msb # kar # Milli Savunma Bakanlığı # asker # Hava durumu # tunceli # jandarma # kış # video # Sikorsky # hozat