HDP'li Semra Güzel için gözler 17 Şubat'ta

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP’li Semra Güzel için Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu ilk toplantısını 17 Şubat’ta yapacak. Toplantıda HDP’li Güzel hakkındaki hazırlık komisyonunun tamamladığı dokunulmazlığın kaldırılması raporu ele alınacak.

Karma Komisyon toplanacak, HDP’li Semra Güzel hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması için hazırlanan dosya görüşülecek.

Meclis Hazırlık Komisyonu, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde 3 Şubat’ta karar vermişti. Hazırlanan dosya 8 Şubat’ta Anayasa ve Adalet ve Karma Komisyonu’na gönderildi.

Karma Komisyon da 17 Şubat Perşembe günü toplanacak. Komisyon, Güzel hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla düzenlenen iki ayrı fezlekeyi görüşecek.

Karma Komisyon, Hazırlık Komisyonu’nun raporunu görüşmeden önce savunma hakkı için Güzel’e yeniden davette bulunacak. Komisyon 1 ay içinde Hazırlık Komisyonu raporunu ve eklerini görüşerek sonuçlandıracak.

HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilirse rapor Meclis Genel Kurulu’na havale edilecek. Orada da benzer karar çıkarsa Semra Güzel'in yargılanmasının önündeki engel kalkacak.

# pkk # terörist # hdp # terör # fotoğraf # perşembe # fezleke # dokunulmazlık # karma komisyon # Semra Güzel # Meclis Hazırlık Komisyonu # Volkan Bora # 17 Şubat