''Toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'ne bağlılıklarını bildirdikleri altılı liderler toplantısıyla ilgili konuştu. Toplantı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Akşener, toplantının önemli bir başlangıç olduğunu savundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumartesi günü Millet İttifakı ve bileşenlerinin Ankara'da yaptığı toplantıyla ilgili konuştu. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'ne bağlılığın ilan edildiği, Türkiye'nin güvenlik sorunlarının görüşülmediği toplantıyla önemli bir başlangıç yaptıklarını savundu:

Bu toplantı nedeniyle, Cumhur ittifakının bileşenlerini, bir garip rahatsızlık almış gibi gözükse de; biz İYİ parti olarak, bu toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz. Çünkü ortak aklın ışığında, sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi, hem çağın hem de aklın gereği olarak görüyoruz.

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına 6 siyasi parti liderinin katıldığı toplantıyla başladı. Akşener, HDP'nin de siyasi program temelinde destek verdiği toplantıya katılan liderlere teşekkür etti:

Buradan başta, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, toplantıya iştirak eden Sayın Genel Başkanlara, huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İYİ PARTİ'DEN ÖZEL SEKTÖR MESAJI

İyi Parti lideri Akşener'in gündeminde yüksek elektrik faturaları da vardı. Akşener, pahalı elektriğe neden olan özel sektörün varlığının olası İyi Parti iktidarında da süreceğine işaret etti:

Biz ise, İYİ Parti iktidarında; bu şirketlerin faaliyetlerini ve yatırımlarını denetleyerek, maliyetlerini şişiren, altyapı yatırımlarını yapmayan, sözleşmeye aykırı davranan şirketlerin, sözleşmelerini iptal edeceğiz.
# chp # ankara # türkiye # hdp # İyi Parti # parti # güvenlik # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # elektrik # millet ittifakı # avrupa # meral akşener # avrupa birliği # enerji # toplantı # grup toplantısı # elektrik faturaları