Rusya'dan dev tatbikat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de stratejik nükleer füze kuvvetlerinin yer aldığı geniş kapsamlı tatbikatı başlattı. Putin tatbikatı Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile Kremlin'deki durum merkezinden takip etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer üçleme güçlerinin katıldığı geniş kapsamlı tatbikatı başlatma talimatı verdi. Karadeniz'de gövde gösterisi yapıldı.

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatta balistik füzelerin fırlatılmasını Kremlin Sarayı'ndaki durum merkezinden takip etti.

Dev tatbikata Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz filoları katılıldı.

Nükleer üçlemeler, stratejik bombardıman uçakları, zemine kurulu füzeler ve balistik füze denizaltılarından oluşuyor. Bu üçlemeler böylece orduya havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkanı veriyor.

Kremlin'den yapılan açıklamada, tatbikat esnasında Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerinin, hipersonik aerobalistik "Kinjal" füzelerini başarıyla fırlattığı belirtildi.

Kuzey ve Karadeniz donanmasına ait gemi ve denizaltılardan deniz ve kara hedeflerine "Kalibr" seyir füzeleri ve "Tsirkon" hipersonik füzeleri attığı kaydedilen açıklamada, Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar poligonunda "İskender" sisteminden seyir füzelerinin fırlatıldığı aktarıldı.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # cumhurbaşkanı # tatbikat # karadeniz # asker # Devlet # belarus # füze # Hava # Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri # Kremlin Sarayı # Aleksandr Lukaşenko # Tsirkon # astrahan # Kinjal # nükleer üçleme