Türkmen subay Aydınlık'a konuştu

Suriye'nin emperyalizme karşı verdiği vatan savaşında 11 yıl geride kaldı. Artık tüm dünya Suriye'nin bu savaştan galip çıktığını görüyor. Bu zaferin en büyük aktörlerinden biri de Suriye ordusuna bağlı “kaplan kuvvetleri”. 2013 yılında kurulan ve büyük zaferlere imza atan kuvvette görevli Türkmen bir subay Aydınlık Gazetesi'ne konuştu. Yıllardır ülkesini bölmeye çalışanlara karşı ön cephede savaşan subay, "Fırat'ın doğusundaki ABD'yi temizleyeceğiz" mesajı verdi.

"Fırat'ın doğusundaki ABD'yi temizleyeceğiz"... Suriye'nin vatan savaşının en ön cephesinde yükseldi bu kararlılık. Bu sözleri emperyalizme karşı 11 yıldır vatan savaşı veren Suriye Ordusunun Türkmen bir subayı söyledi. "Kazanan tarafız, kazanıyoruz" dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad önderliğinde 11 yıldır kararlılıkla mücadele eden Suriye'nin savaştan galip ayrıldığını artık tüm dünya kabul ediyor.

Suriye'nin Vatan savaşı kolay olmadı tabii. ABD'nin başını çektiği Atlantik cephesinin yarattığı DEAŞ ve EL NUSRA ile HTŞ gibi uzantıları şehirleri yağmaladı, bombaladı. Suriye'yi parçalama senaryosunda ikinci adım yine Atlantik'in yaratıp donattığı bu örgütleri sözde bitirme bahanesiyle bu kez PKK-YPG sahaya sürüldü. ABD Suriye'nin kuzeyinde İkinci İsrail koridoru kurmak için kara gücü ilan ettiği PKK'ya binlerce TIR silah verdi. ABD'nin başını çektiği koalisyon güçleri DEAŞ ve uzantıları ile mücadele yalanıyla PKK/YPG'nin Suriye topraklarını işgal etmesine yardım etti.

Başkent Şam'a kadar yaklaşan ABD güdümlü işgal, başta Suriye Ordusu'nun kahraman direnişi Rusya ve İran'ın desteği ile püskürtüldü. Türkiye de Suriye'ye desteği Fırat'ın batısından PKK ve DEAŞ'ı püskürterek verdi.

Suriye'nin vatan savaşında zafere giden sürecin en büyük aktörlerinden biri de 2013 yılında Suriyeli General Süheyl Hasan tarafından kurulan Kaplan Kuvvetleri Ordusu oldu.

Suriye Ordusu'na bağlı seçkin bir özel harekât birimi, gittiği her cephede oyunu değiştirdi. Halep'in de Humus'un da Palmira'nın da yolunu onlar açtı. Kaç kişilerdir bilinmez, ama sahada hep onların adı duyuldu. İşte o kuvvetin Türkmen bir subayı Aydınlık Gazetesi'nden Tevfik Kadan'a konuştu. Suriye'nin vatan savaşını anlattı.

Birçok kez yaralandı, bir süre de tedavi gördü: 'Beni yaralayan Türk askeriydi ama yine de onlara silah doğrultmak istemedim. Ne zaman ateş etsem, boş yere ateş ederdim.' diye anlattı Türk Ordusu'na yani Mehmetçik'e bakışını. Türkiye'yi de dostça uyardı:

- Adana Mutabakatı'na geri dönseler her şey farklı olurdu. Ama dönmemekte maalesef ısrar ediyorlar. Teröristlerin amacı sadece Suriye'yi bölmek değil; Suriye üzerinden Türkiye'yi de bölmek.” “ Terör akrep gibidir, cebine koyarsan ilk fırsatta seni ısırır. Bir akrebi öldürdüğünü söylüyorsun ama diğer akrebi besliyorsun, sen söyle bana, buradan nasıl bir başarı çıkar?

PKK/PYD'ye nasıl baktıkları da soruldu Türkmen subaya. Sahadaki son durumu ve hazırlıkları anlattı:

- Haberlerde hiç duymuyor musunuz? PYD/PKK'lı teröristler her gün kimliği belirsiz kişilerce öldürülüyor.” “Suriye ve Rus ordusu, Kamışlı Havaalanı'na büyük bir askeri takviye yapıyor. Hava Kuvvetleri savaş uçaklarını Kamışlı'ya konuşlandırdı. Ayrıca bölgede büyük bir halk direnişi başlattık. Amerika ve PYD'ye karşı sürekli operasyonlar yapılıyor. Şunu lütfen unutmayın; YPG, Suriye'nin doğusunda işgal ettiği bölgeyi kendisi kontrol etmiyor. YPG'nin öyle bir gücü yok. Amerika olmasa bir günde dağılırlar. Şu anda bizim birinci önceliğimiz Suriye'nin doğusuna geçmek. Ama bizi engelleyen tek şey İdlib.

İdlib sorunun nasıl çözüleceği sorusunu "Artık ülkede uzlaşma süreci başladı. İdlib'dekiler de teslim olmaya razı olabilir ama belli bir zamana kadar teslim olmayanlar, ne yazık ki ölecek.” diyerek yanıtlayan Suriye Ordusunun Türkmen subayı ABD ve uzantılarına karşı kararlılık mesajı verdi:

- 14 yıldız, Suriye illerini temsil etmektedir. Çünkü Suriye'nin 14. eyaleti var. Yani bu düşmana bir mesaj; 'Tüm topraklarımızı geri alacağız! Büyük bir ambargoya maruz kaldık. Amerikalılar tarafından petrolümüz çalınıyor. Mesudiye Devletleri de Suriye halkını cezalandırıyor fakat kesinlikle başarısız olacaklar. İnanın kazanan biziz. Lütfen şunu da unutmayın. Biz İran milisleri veya ordusu değiliz.
# abd # türkiye # pkk # suriye # deaş # terör # türk # Vatan