Avrupa'da Zeynep fırtınası alarmı

"Zeynep fırtınası" diye adlandırılan Eunice fırtınası tüm Avrupa'yı etkisi altına aldı. Akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle en az 16 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Ağaçlar devrildi, şiddetli rüzgar ulaşımı etkiledi. "Zeynep fırtınası" diye adlandırılan Eunice fırtınası, Avrupa Ülkelerinde hayatı durma noktasına getirdi.

Akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kasırga, en az 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Birçok ülkede kasırga nedeniyle devrilen ağaçlar ve şiddetli rüzgar nedeniyle demir ve hava yolu ulaşımı aksadı. Bazı bölgelerde elektrik şebekeleri de zarar gördü.

İngiltere'de bazı bölgelerde okullar tatil edildi, hızı bazı bölgelerde 190 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle milyonlarca kişiye dışarı çıkmama uyarısı yapıldı. fırtına nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

fırtına etkisi ile ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken, Çekya'da 300 bin, İngiltere'de ise 250 bin kişinin elektriksiz kaldığı açıklandı. Gelen görüntüler fırtınanın şiddetini ortaya koydu.

Almanya'da kasırga nedeniyle meydana gelen otomobil kazalarında da iki kişi hayatını kaybetti.

Alman Meteoroloji Dairesi, cumartesi sabahı kasırga nedeniyle verilen alarmların kaldırıldığını açıkladı. Ancak Almanya'nın kuzeyinde yer yer fırtına beklendiği uyarısı yaptı.

Kasırganın cumartesi gecesi Kuzey Denizi kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Alman Demiryolları, Dortmund, Hannover, Berlin ve Berlin ile Halle/Leipzig arasındaki tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Kasırga nedeniyle Hollanda'da da en az dört kişi hayatını kaybetti.

Amsterdam İtfaiyesi'nin verdiği bilgilere göre, üç kişi üzerine ağaç devrilmesi, bir kişi ise otomobiline ağaç devrilmesi sonucu öldü.

Kasırga nedeniyle Fransa'da da en az 11 kişi yaralandı. Ülkenin kuzeyinde 130 bin haneye elektrik verilemediği bildirildi.

# fırtına # almanya # fransa # berlin # Hava durumu # Hava # leipzig # kasırga