FETÖ'den CHP ve İyi Parti talimatı

Dağılma aşamasına gelen FETÖ, örgüt üyelerine umut vermek için seçim hazırlıklarına başladı. Aydınlık Gazetesi'nin manşetten yayınladığı habere göre FETÖ’nün karargahı Pensilvanya, örgüt üyelerine CHP ve İyi Parti’den Meclis’e girme talimatı verdi. PKK ve HDP üzerinden Millet İttifakı’nı büyütmeye çalışan ABD de FETÖ’de uyuyan hücreleri harekete geçirdi.

KHK’lılarla buluşmalar yapan, cezaevlerinden çıkış vaat eden Millet İttifakı FETÖ’ye umut olmaya devam ediyor. Uyuyan hücrelerini harekete geçiren FETÖ de CHP ve İyi Parti üzerinden Meclis’e giriş bileti arıyor.

15 Temmuz darbe girişiminde ezilen ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında temizleme çalışmalarının devam ettiği FETÖ Millet İttifakı üzerinden sahada. Bunun en büyük örneklerinden biri de CHP’nin düzenlediği KHK buluşmaları.

FETÖ’cü ve PKK’lılara umut vaat eden Millet İttifakı, bu yolla örgütten uzaklaşanları tekrar toparlamaya, moralleri düzeltmeye amaçlıyor.

Millet İttifakı ve bileşenlerinin bu adımlarının ardından FETÖ’nün de siyasette yeniden aktifleşmeye çalıştığı belirtildi. Aydınlık gazetesinden İsmet Özçelik, uyuyan hücrelerini harekete geçiren FETÖ'nün seçim için bürokraside korumayı başardığı kadrolar üzerinden belge, bilgi sızdırdığını yazdı. Ayrıca FETÖ’nün örgüt kadrolarına CHP ve İyi Parti’den Meclis’e girme yönünde talimat verdiği belirtildi:

''Seçimi en çok isteyen iki tane örgüt var birisi PKK birisi FETÖ. Sıkışmış durumdalar etkisiz hale kaldılar. Örgütteki dağılma hızlanacak. Bütün örgüte talimat verdiler erken seçim konusunda da mümkün olduğu kadar bastırın diye. Muhalefet partileri buna hassas mı şu anda gönüllü de gözüküyorlar İyi Parti CHP ile belli bağlantılı olan isimler el üstünde tutuluyor İyi Parti bazı il başkanları bazı milletvekilleri var. KHK buluşmaları örnek gösteriliyor. Zulüm dönemi bitiyor her şey eskisi gibi olacak...''
'' AK Parti CHP içinde de vardı. 15 Temmuz’la AK Parti içindekiler temizlendi… Meclisi tekrar etkin şekilde kullanma taktiği izleyecekler CHP içinde aktifleşin seçilecek yerlerde aday olma imkanını zorlayın meclise ne kadar girersek o kadar...''

FETÖ üniversitelere de yeniden yerleşmek için gizli tuttuğu kadrolarını görevlendirildi:

''Üniversitelerde de bazı gelişmeler var akademik yükselme dönemi olarak değerlendiriyordu kendini gizlemeyi adrese teslim Kadrolar açıklamıyordu eski akademi imamı ABD den yönetiyordu engel çıkarsınlar olduğu zaman.''

FETÖ'nün örgüte yönelik operasyonların artması ve “Mahrem imamların” açığa çıkarılmasına karşı önlem aradığı da belirtildi.

# chp # abd # fetö # pkk # ak parti # hdp # İyi Parti # 15 temmuz # meclis # millet ittifakı # seçim # Kamu # pensilvanya # üniversite