AK Parti ve MHP'den 6 siyasi partiye tepki

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini açıklayan 6 siyasi partiye HDP üzerinden tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, ortak bağın HDP ve bölücülük olduğu 7 siyasi partinin zillet yemini ettiğini söyledi. MHP’nin yanı sıra AK Parti de 6+1 birlikteliğe tepkisini dile getirdi.

PKK ve FETÖ’cülere özgürlük vaad eden ve kayyumları hedef alan 6 siyasi partiye HDP tepkisi gösterdiler.

6 siyasi parti 28 Şubat’ta Ankara’da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnini açıkladı. Hem mutabakat metni hem de salonda yaşananlar gündeme oturdu.

CHP, İyi Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi liderlerinin salona girerken birbirlerinin önüne geçmeye çalıştığı görüldü. Tören sürerken Bilkent Otel’in önünde CHP ve İyi Parti korumaları ise birbirine girdi.

6 siyasi parti arasındaki çatışmaları gözler önüne seren bu anlardan sonra Biden programını Atatürk ile maskeleyen mutabakat metni açıklandı. Türkiye’nin terörle mücadelesini ve kayyumları hedef alan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının uygulanmasını isteyen birlikteliğe MHP ve Ak Parti’den tepki geldi.

”YEDİ PARTİ ZİLLET YEMİNİ ETTİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, Muğla Milas’ta yaptığı konuşmada 6 siyasi parti ve HDP’nin zillet yemini ettiğini söyledi:

- Sizin akıl hocanız HDP, aklınızda bölücülük, fikrinizde ihanet, zikrinizde de yalan dolan vardır. Görüyoruz ki Cumhur İttifakı düşmanlığı, ne kadar ülke ve millet düşmanı varsa hepsini bir araya getirmiş, başını CHP'nin çektiği ortak bağın HDP ve bölücülük olduğu, içinde sözde milliyetçi İP gibi ufaklı tefekli birçok oluşumun bulunduğu yedi parti zillet yemini etmiştir. Yuvarlak bir masa etrafında oturmayı başarabilmişlerse de masa altında saklamak istedikleri HDP'nin kafasını çıkarması uzun sürmemiştir.

HDP’ye işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de mutabakat metninde Atatürk’ün anılmamasına tepkisini dile getirdi:

- Altı HDP, Üstü CHP partilerin bugün yayınladığı ve Türk Milleti’nin elinden Cumhurbaşkanı seçme yetkisini almayı amaçlayan 48 sayfalık kağıt israfında tek bir yerde dahi Atatürk anılmamış! Tek bir satırda bile Türk Milleti ifadesi kullanılmamış! Aidiyet ve amaç belli değil mi?

AK PARTİ’DEN 6+1 BİRLİKTELİĞE TEPKİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan da "6 artı 1 benzemezler çetesi, postmodern ittifak olarak bir araya geliyorlar" dedi. Özkan, PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’nin de masanın altında olduğunu ima etti.

Meclis Adalet Komisyonu ve Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 6 siyasi partinin HDP’ye selam çaktığını belirtti:

- Yasama sorumsuzluğunun kapsamını genişletmeyi, dokunulmazlığın kaldırılmasını sınırlandırmayı, teröre destek veren yerel yönetimlere kayyum tayinine son vermeyi vaat ederek HDP'ye selam çakıyorlar. 6 parti'nin imzaladıkları metinde, terörle mücadele, dış politika, milli güvenlik kelimelerine tek bir kez bile yer verilmemiş olması “Unutma” ile izah edilebilir mi?
# chp # ankara # türkiye # erdoğan # mhp # ak parti # hdp # İyi Parti # devlet bahçeli # meclis # türk # destek # deva partisi # avrupa # saadet partisi # İsmail Özdemir # son # Partisi # Demokrat Parti # Gelecek Partisi # Yılmaz Tunç # cahit özkan # Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem