Bakan Soylu'dan muhalefete S-400 tepkisi

S-400’leri iade edeceklerini ilan eden Kılıçdaroğlu-Akşener ikilisine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çok sert yanıt verdi. Soylu, “Ukrayna'nın uçaklara, füzelere karşı hiçbir şey yapamadığını görüp, S-400’leri ‘hemen geri verelim’ diye bir anlayışı ortaya koyabilmek tam bir geri zekâlılıktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in, “S-400’leri geri vereceğiz” açıklamalarına çok sert tepki gösterdi; “Hemen geri verelim anlayışı geri zekâlılıktır” dedi.

" ABD'YE TABİ OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"

İçişleri Bakanı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Kurulu 55. Toplantısı'nda konuştu. Batı’nın Ukrayna gibi Türkiye’yi de ateş çemberine almaya çalıştığını hatırlatan Soylu, ABD’ye tabi olamayacağız ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU KİME MESAJ VERDİ?

Güvenlik güçlerini faşistlikle suçlayanların Türkiye’nin güvenlik bandını ortadan kaldırmayı amaçladığını belirten Soylu, yabancı devlet elçiliklerinden talimat alanların olduğunu söyledi.

ULUSLARARASI UYUŞTURUCU TİCARETİ

Konuşmasında uluslararası uyuşturucu ticaretine de ye veren İçişleri Bakanı Süyelman Soylu, Afganistan’daki uyuşturucuyu dünyaya ABD’nin pazarladığını belirtti.

# chp # abd # türkiye # Ukrayna # İyi Parti # uyuşturucu # kemal kılıçdaroğlu # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # millet ittifakı # avrupa # meral akşener # Devlet # batı # tepki # Akşener # cumhur ittifakı