Çiftçi kadınlar CKD'nin mitinginde haykıracak

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 6 Mart’ta yapacağı Yükselen Kadın Yükselen Türkiye mitingi ile üretim talebini haykıracak. Kadın çiftçiler, tarımda yaşadıkları sorunları ve taleplerini mitingde dile getirecek. Cumhuriyet kadınları Sadece çiftçi kadınlar değil, her alanda üretmek isteyen kadınıyla erkeğiyle herkesi mitinge davet ediyor. Bunun için CKD, her gün Türkiye’nin dört bir yanında bildiri dağıtarak çalışmalarını sürdürüyor.

Onlar tarlada, evde, laboratuarda üretmek istiyorlar. İşte bu nedenle 6 Mart günü saat 13’te Tandoğan Meydanı’nda bir araya gelecekler.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 6 Mart saat 13'te Ankara Tandoğan Meydanı’nda Yükselen Kadın Yükselen Türkiye mitingi yapacak. Mitingin ardından üreten kadınlar Anıtkabir’e yürüyecek. Çiftçi kadınlar da mitingde taleplerini haykıracak.

Ankara Polatlı'da çiftçilik yapan Aylin Tekeli, mitinge katılacak isimler arasında. Tekeli, CKD’nin herkesi birleştirecek mitingi için çağrı yaptı.

CKD’nin mitinginde sadece çiftçi kadınlar değil, her alanda üreten kadınlar, yükselen bir Türkiye için yapılması gerekenleri anlatacak. Bu nedenle mitingi ilmek ilmek ören Cumhuriyet kadınları, Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Mitingin yapılacağı başkentte CKD’liler yurttaşlara bildiri dağıtıyor. Ankara’da çalışmaların adresi bu kez Aydınlıkevler ve Çayyolu oldu. Kadınıyla erkeğiyle herkesi mitinge davet eden Cumhuriyet kadınları, yoğun ilgi ile karşılaştı.

Türk bayraklarıyla yapılacak mitingde Türkiye Gençlik Birliği de yer alacak.

7’den 70’e herkesin katılacağı büyük mitinge yurdun dört bir yanından kaldırılacak otobüsler için telefon numaraları da CKD’nin sosyal medya hesaplarında yer aldı.

# Tekirdağ # türkiye # sosyal medya # türk # kadın # tgb # türkiye gençlik birliği # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # anıtkabir # 6 mart # Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi