Okullarda gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

1-7 Mart Deprem haftası kapsamında 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı.

İstanbul, Ankara, Bursa, Hakkari, Muş... Yurt genelinde 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' YAPILDI.

Türkiye genelindeki tüm okullarda 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi.

Hakkari'de AFAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin iş birliğiyle kentteki 369 okulda, 70 bin 578 öğrenci ve 5 bin 110 öğretmen ve personelin katılımıyla yapılan tatbikatlarda çocuklara deprem sırasında yapmaları gerekenler ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi.

Yozgat'ta Erdoğan Akdağ Fen Lisesi'nde Sirenlerin çalmasıyla tatbikata katılan Yozgat Valisi Ziya Polat da öğrenci ve öğretmenlerle "çök-kapan-tutun" hareketini yaparak 45 saniye bekledi. Sirenlerin susmasıyla okul boşaltıldı.

Kütahya’da, Asım Gündüz İlkokulu’nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği sınıflarında bulunan öğrenciler, ilk siren sesi ile birlikte çök, kapan ve tutun işlemini yaptı. İkinci siren ile birlikte öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ayağa kalkan öğrenciler başlarının üzerini kapatarak okul bahçesine çıktı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da okullarda deprem tatbikatı düzenlendi. Senaryo gereği deprem anını belirten siren çaldığında derste olan öğrenciler sıralarının yanına başına kitap ya da defterle koruyarak çömeldi.

Osmaniye'de kent merkezi ve ilçelerde bulunan 464 okulda deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili tatbikat düzenledi.

Hatay'da da kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

# bursa # istanbul # ankara # türkiye # erdoğan # Hakkari # Kütahya # tahliye # muş # osmaniye # Yozgat # mart # Deprem Haftası # deprem tatbikatı