Çorum Belediyesi en temiz olma yolunda

Çorum, en temiz il olma yolunda hızla ilerliyor. Çorum Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezini hayata geçirdi. Öte yandan şehirdeki öğrencilere çeşitli eğitimler vererek çevre temizliğine duyarlı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Çorum Belediyesi en temiz il olma yolunda yeni tesisleri hızla hayata geçiriyor.

Atık giderme merkezleri sayesinde şehrin hem temiz tutulması hem de ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Aynı zamanda başlatılan çevre seferberliği ile okullarda eğitimler düzenleniyor.

Çevre ve temiz doğa eğitimleri ile bilinçli bir toplum hedefleniyor.

Eğitimlere katılan öğrencilere ‘çevre dostu’ rozeti takılarak çevre duyarlılığı konusunda teşvik ediliyor.

Çorum Belediyesi Tiyatro kulübü tarafından yazılan, ‘Teneke Adam’ın Maceraları” tiyatro gösterisi ile de çevre bilinci çocuklar çevre bilinci aşılanıyor.

1. sınıf atık getirme merkezinde geri dönüşümle elde edilen mobilyalar da göz kamaştırıyor. Geri dönüşüm sayesinde hem çevre kirliliğini önleniyor hem de atıklar ekonomiye yeniden kazandırılıyor.

1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde evlerden kaynaklı 13 farklı atık toplanarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılıyor.

Böylelikle organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılıyor

Gelecek nesillerin temiz bir çevrede yaşamaları için yapılması gerekenler hakkında bilgi veriliyor. Böylece okul çağındaki çocuklar bu eğitimlere katılarak doğanın korunmasına katkı sağlıyor.

Hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN hedeflerinin daha temiz ve örnek bir şehir inşa etmek olduğunu vurguladı.

“Burada 13 farklı evsel atık geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu yaklaşım ile birincisi çevreyi bu zararlı atıklardan koruyoruz. İkinci olarak ta geri dönüşüm vesilesi ile de bu atıkları ekonomiye kazandırarak israfı önlemiş oluyoruz. Üçüncü olarak ta nesillerimizin ve yavrularımızın çevreye duyarlı birer birey olmaları konusunda farkındalık oluşturuyoruz” dedi.

# çorum # tiyatro # atık # belediye # temizlik # geri dönüşüm # çevre dostu