Ankara'da otobüsçüler kontak kapattı

Motorinde üst üste gelen zamlar otobüsçülere kontak kapattırdı. Özel halk otobüsü ve minibüs şoförleri Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde zam talebiyle eylem yaptı. Eyleme destek veren Vatan Partisi’nden ise 2 maddelik bir öneri geldi.

Motorinde üst üste gelen zamlar kontak kapattırdı. özel halk otobüsü şoförleri Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde zam talebiyle eylem yaptı.

Otobüs ve minibüs şoförleri eylem öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Görüşmeden bir sonuç çıkmayınca açıklama yapan şoför esnafı zamlar nedeniyle motorin alamadıklarını ve artık kontak çeviremeyeceklerini belirtti.

Şoförler mağduriyetlerinin giderilmesi için belediyelerin özel halk otobüslerini kiralamasını talep etti.

Şoför esnafının eylemine destek ise Vatan Partisi’nden geldi. Eyleme ilçe başkanlıkları ile destek veren Vatan Partisi’nden bir de açıklama geldi. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, özel ulaşım sistemine kamucu çözüm önerisini sundu.

2 maddelik öneri metninde ulaşım başta olmak üzere enerji güvenliği için komşularla iş birliği talebi de yer aldı.

# ankara # açıklama # vatan partisi # zam # destek # Mansur Yavaş # motorin # Vatan # Otobüs # enerji # Ankara Büyükşehir Belediyesi # Partisi # deniz tokgöz