EXPO 2021 Hatay için hazırlıklar sürüyor

EXPO 2021 Hatay için hazırlıklar devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, fuar tanıtımı için gazetecilerle bir araya geldi. EXPO 2021 hazırlık çalışmalarını anlatan Savaş, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Yayladağ ve Reyhanlı sınır kapılarının açılması gerektiğini vurgulayan Hatay Belediye Başkanı, "artık Suriye ile barışalım" dedi.

Haber: Ülkühan Sercan Doğanbey

1 Nisan’da başlayıp 30 Haziran’da sona erecek olan EXPO 2021 Hatay'ın hazırlık çalışmaları sürüyor.

Kentte heyecan yaratan fuar ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gazetecilerle bir araya geldi.

Hatay'da yaşanan ekonomik sorunları da anlattı Lütfü Savaş. Tarım yapan aile sayısının 9 bine düştüğünü, işsizliğin suç oranlarını artırdığını söyledi. Çözüm olarak başlattıkları “Sözleşmeli tarım” modelini anlattı. Belediyenin destekleriyle 9.700 aileye ekim yaptırdıklarını belirtti:

- Çiftçi sıkıntıda. Girdi masrafları çok. Üretemeyince göçüyor. İnsanların gelir seviyesi artmazsa şehre göçer. Bizimkilerin göçtüğü yerlere Suriyeliler yerleşiyor ve demografik yapı değişiyor. Hatay insanının umutlanması lazım. Sözleşmeli tarımdan köylü de memnun. Derdimiz insanları kaybetmemek ve güçlü kılmak. İstihdama katkı sağlayan her şeye destek olmaya çalışıyoruz.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, Yayladağ ve Reyhanlı sınır kapılarının açılması gerektiğini vurguladı.

“Biz muhalefetiz, iktidar düşmanı değil. diyen Lütfü Savaş, Mesele milli. Buradaki insanların tek bayrağı Türk bayrağıdır.” İfadelerini kullandı.

EXPO’nun tüm Türkiye’nin ticari ilişkilerine katkı sağlayacağını söyleyen Savaş, fuarın Hatay insanını umutlandırması için çalışıldığını belirtti. EXPO döneminde uçak seferlerinin artırılması gerektiğini belirten Lütfü Savaş, Ankara'dan en az günde 2 İstanbul'dan 10 uçak seferi yapılması gerektiğini söyledi:

- Uçaklar Türk milletine hizmet etsin. Gazi Mustafa Kemal’in son emaneti burası. Şu an haftada 3 gün Ankara'dan, günde 6 sefer de İstanbul’dan var. Artırılması gerekiyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO ile Hatay'da iş, yatırım, finans, ticaret ve turizm potansiyelinin açığa çıkartılmasını hedefliyor. EXPO 2021 Hatay, 1 Nisan’da başlayacak 30 Haziran’da sona erecek.

# istanbul # ankara # türkiye # suriye # milli # ticaret # türk # hatay # haber # turizm # işsizlik # savaş # türk milleti # son # Tarım # expo # expo 2021 # hatay expo 2021