Erdoğan seçim kanununa ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Seçim Yasası’nda değişikliği öngören kanun teklifine yönelik konuştu. Daha önce muhalefet partileri arasında yapılan vekil transferinin önüne geçecek teklif için Erdoğan, ''Bu düzenleme en çok CHP’yi rahatlatacaktır.'' değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde, 2023’te yapılacak seçimler ve ekonomi de vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kanun teklifinin seçimden sonra partiler arasında yaşanan milletvekili transferlerinin önüne geçeceğini belirtti:

- Bu parti vekilleri seçim öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı boynu bükük başka partilere altın tepside ikram ediliyor.
- Daha masada nasıl oturacaklarına bile karar veremeyenlerin böylesine köklü reformu düzenlemeleri düşünmeleri, uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu:

- Özellikle son 10 yılda terörden darbeye kadar maruz kaldığımız her saldırı ülkemizi yeniden istikrarsızlığa, kaosa sürükleyerek işte bu hedeften uzaklaştırma amacı taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar başaramayacaklar.

Erdoğan, Meclis’e sunulan Seçim Yasası’nda değişiklik içeren kanun teklifi hakkında da değerlendirmeler yaptı:

- Yeni düzenleme ile CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı milli irade adına utanç verici tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız. Bu düzenlemede en çok CHP'li vekillerin işine yarayacaktır. Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlıklarına, sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık.

Cumhurbaşkanı 2023’te yapılacak seçimlerde bir yol ayrımı yaşanacağını da belirtti:

- Yeni bir imtihanın, 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Şüphesiz her seçim önemlidir. Ama 2023 seçimleri AK Parti'nin, bunun yanında Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde milletimiz için bir yol ayrımını ifade edecektir.

Ekonomide yaşanan gelişmeler de Erdoğan’ın gündemindeydi:

- Döviz kurundaki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Bu yatırımları yaparken bu yatırımları da özellikle zaman oluyor Yap-İşlet-Devret'le bu adımları atıyoruz. Ama akılları almıyor, 'Ne demek açıklayın' diyorlar. E öğren de gel.
# chp # erdoğan # mhp # ak parti # cumhurbaşkanı # milletvekili # seçim # kanun # son # siyaset # seçim yasası