Suriye Cumhurbaşkanı Esad BAE'de

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, krizi başladığı 2011’den bu yana ilk kez Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etti. Esad, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı Dubai Emirliği hükümdarı Raşid El Mektum ve Başkomutan yardımcısı Abu Dabi veliahtı Zayed Al Nehyan ile görüştü.

Suriye Cumhurbaşkanı Başkanı Beşar Esad’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Esad, Suriye krizinin başladığı 2011’den bu yana ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği hükümdarı Muhammed bin Raşid el Mektum ve Abu Dabi Veliahtı Baş komutan Yardımcısı Muhamed bin Zayed Al Nehyan ile bir araya geldi.

Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Raşid el Mektum’un, Esad’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ifade edildi. Dubai Emiri’nin Suriye’de güvenlik, barış, istikrar ve refahın hakim olması dilekleri tüm bölgede hakim olması dileklerini sunduğu belirtildi. Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yatırım ve ticari düzeylerde genişletilmesine yönelik beklentiler ele alındı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Birleşik Arap Emrilikleri’ndeki ikinci durağı Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhamed bin Zayed Al Nehyan oldu. Esad’ı Al Şati Sarayı’nda kabul eden Birleşik Arap Emirlikleri Başkomutan yardımcısı Şeyh bin Zayid, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve istikrarına destek verdiklerini söyledi.

Samimi bir havada geçen görüşmede Şeyh Bin Zayid, Suriye topraklarında yasadışı olarak bulunan tüm yabancı güçlerin geri çekilmesinin gerekliliğini vurguladı. Şeyh Bin Zayid, Suriye ile işbirliğini geliştirme konusundaki istekli olduklarını dile getirdi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise, Birleşik Arap Emirlikleri’nin uluslararası konularda izlediği dengeli politikaların önemine işaret etti.

# suriye # cumhurbaşkanı # ziyaret # yatırım # Birleşik Arap Emirlikleri # dubai # beşar esad # toprak