''Dünya gözünü Asya'ya çevirdi''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Asya Uygarlığının oluşmasında üç etmenin etkili olduğunu söyledi. Perinçek, birinci etmenin devletlerin silahlı bağımsızlık mücadelesi, ikinci etmenin ekonomik gelişmeler, üçüncü etmenin ise siyasi adımlar olduğunu belirtti. Bu etmenlerin barışçı, insancıl ve kamucu programa dayandığını vurgulayan Perinçek, Türkiye, Rusya, Çin, İran, Hindistan ve Türk Cumhuriyetlerinin yeni dünya düzeninin öncüsü olduğunu ifade etti.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Yeni bir dünyanın kurulması için gerekli koşulların adım adım sağlandığını kaydetti. Etmenleri tek tek sıraladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, 17’nci Ankara Kitap Fuarı’nda “Asya Uygarlığı ve Türk Devletleri Teşkilatı” isimli söyleşide yurttaşlarla buluştu.

Perinçek, yeni bir dünyanın kurulduğunu ve bunun üç etmeninin olduğunu belirtti. Birinci etmenin devletlerin silahlı bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyleyen Perinçek, başta Türkiye'nin terörle mücadelesi olmak üzere örnekler verdi:

- ABD'nin 70 yıllık ağalığının sonuna geldik. Yeni çağı Asya Çağı olarak adlandırıyoruz. Bu yeni medeniyet silahlı mücadeleyle geliyor. Yeni çağ silahla kuruluyor. Çünkü emperyalistler Asya ülkelerine silahla kendisini savunmaktan başka çare bırakmadı.
- Türk Devletleri Teşkilatı’na mensup devletlerin ortak noktaları gelişen dünyada yer almaları, geniş ve stratejik tarihlere ev sahipliği yağan coğrafyaları kapsamaları.
- Bu medeniyet silahlı mücadelelerle geliyor. Rusya'nın NATO'ya karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi anlamak açısından bu çok önemli. 2014 yılından beri Asya ülkeleri önündeki sorunları silahla çözüyor. Yalnız Türkiye ve Rusya değil, Afganistan ve Kazakistan da silahla başardı... Bakın Karabağ... Karabağ da silahla kurtarıldı. ABD’nin Kafkaslar’da ayağa basacağı yer kalmadı.

Doğu Perinçek, yeni bir dünya için ikinci etmenin de ekonomi olduğunu ifade etti:

- Dünya ekonomisinin ağırlığı artık Asya’da. Çin Halk Cumhuriyeti ABD’yi geçti ve birinci gücü oldu. Amerika Çin’in yarısı kadar üretemiyor. Çin Halk Cumhuriyeti, bugün dünyanın birinci ekonomisi oldu, ikincisi ise Hindistan. İlk onda beklenen büyümeye Asya ülkeleri önderlik ediyor. Dünya gözünü Asya’ya çevirdi.

Üçüncü etmenin siyasi adımlar olduğunu kaydeden Perinçek, ülkelerin oluşturduğu uluslararası örgütlere işaret etti.

Türkiye, Rusya, Çin, İran, Hindistan ve Türk Cumhuriyetlerinin yükselen Asya Uygarlığının öncüsü olduğunu ifade eden Perinçek, 3 etmenin dayandığı programı da anlattı:

- Programımızın birinci maddesi insancılım ikincisi sorunlar artık özel mülkiyet özel çıkar içinde çözülemiyor. Ancak kolektif projelerle bütün toplumları kucaklayan kamusal projelerle çözülecek sorunlarla insanlık karşı karşıya onun için kamuculuk insanlığın gündemine geldi. Atatürk ün getirdiği barış dünyada barış yurtta barış nasıl geldi silahla geldi bugün de aynı zamanda bu yeni uygarlık silahına sarılarak barışı getiriyor.
abd ankara türkiye rusya amerika iran hindistan çin vatan partisi ekonomi türk Doğu Perinçek asya nato Vatan Çin Halk Cumhuriyeti kitap fuarı