İşte yurt çapında karla mücadele

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşımı zaman zaman zorlaştıran kar yağışına karşı ekipler yolları açık tutmak için mücadele etti.

Meteorolojinin uyarıda bulunduğu kar yağışı beklendiği gibi yurdu etkisi altına aldı. Kocaeli'de gün içinde aralıklarla görülen kar yağışı, gece saatlerinde etkisini artırdı. Trafik polisleri ve jandarma, Anadolu Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve kara yolları ile ana arterlerde tedbir aldı.

Kar yağışı Bolu Dağı'nda da etkili oldu. Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı gözlendi. Otoyolun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler bölgesi ile D-100 kara yolunun Abant Kavşağı, Bakacak, Yumrukaya, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde ekipler karla mücadele çalışması yaptı.

Kars'ta iki gündür etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Birçok yol ulaşıma kapandı. Sarıçam ormanları beyaza büründü, evler ve arabalar kara gömüldü.

Merkeze bağlı Tekneli köyünde hamile bir kadının doğum sancılarının başladığı 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi. Kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köye gidemeyen sağlık ekipleri, İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi.

Karla mücadele ekiplerinin yolu açmasıyla sağlık ekipleri hamile kadına ulaştı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan hasta, hastaneye sevk edildi.

Ardahan'da Gürcistan sınırındaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'na geçiş sağlayan Çıldır-Aktaş kara yolunda kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle tır geçişleri kesintiye uğradı. Çıldır-Aktaş kara yolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Tipi, Ardahan-Kars ve Artvin ile ilçelerle bağlantılı olan yollarda da etkisini arttırdı.

# Trafik # kar # Tır # kars # anadolu # kar yağışı # Gürcistan # kara