İran'ın Ankara Büyükelçiliği Nevruz'u kutladı

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Nevruz Bayramı’nı kutladı. Vatan Partisi’nin de katıldığı etkinlikte İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Nevruz’un bölge halkları için ortak payda olduğunu vurguladı. Etkinlikte Türk ve İranlı öğrencilerden oluşan koro ekibi de şarkılar söyledi.

Baharın gelişinin müjdecisi Nevruz bayramı, Ankara’da kutlandı.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Nevruz bayramını kutlamak üzere bir etkinlik düzenledi. “Ortak Kültürümüz Nevruz” isimli etkinliğe Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bayram Yurtçiçek, Uluslararası İlişkiler Büro Üyesi Yusuf Tunçer ve Emrah Zorba katıldı. Etkinlikte konuşan İran Büyükelçisi Mohammed Farazmand Nevruz’un bölge halkları için ortak payda olduğunu vurguladı:

- Yaratılışın üzerinden yüzyıllar geçerken Nevruz gerçeği de gece ve gündüzün eşit olduğu tek gün olarak devam etmektedir. Nevruz sadece yılın değiştiği gün ve Şemsi yılın başlangıcı değildir.
- İran, Türk, Azeri, Arap, Türkmen, Afgan, Tacik, Kazak, Özbek, Balkan ve Moğol kavimleri nezdinden Nevruz binlerce yıllık kadim bir kültürel semboldür. Söz konusu bölgenin halkları arasında ortak bir payda varsa o da Nevruz’dur.
İran'ın Ankara Büyükelçiliği Nevruz'u kutladı - Resim : 1

Büyükelçi Farazmand, Nevruz’un önemine de dikkat çekti:

- Bu geniş, tarihi coğrafyada Nevruz, barış ve huzuru, dürüstlük, temizlik ve saflığı, ölçülülüğü, tek tanrı inancını ve insanlar arasında dostluğu sahiplenmeyi, kavga ve savaşı, ırkçılık ve ayrımcılığı ve tüm kötülükleri reddetmeyi sembolize etmektedir.

Etkinlikte Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nden hem Türk hem de İranlı öğrencilerinin oluşturduğu koro ekibi müzik dinletisi yaptı. Dinletide Türkçe ve Farsça şarkılar söylendi. Sahneye çıkan çocuklara da şarkılar seslendirdi.

Etkinlik kapsamında çekiliş de düzenlendi.

# ankara # iran # bayram # türk # Türkmen # arap # tarih # afgan # Vatan # Nevruz Bayramı # Partisi # coğrafya # nevruz # balkan # azeri # kazak # Dil # özbek # tacik # Farazmand # moğol