Van Valiliği Gergerlioğlu'nun iddialarını yalanladı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kışkırtma girişimi boşa çıktı. Gergerlioğlu, Van'da cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediğini iddia etti. "Türkiye bir utancı daha yaşadı!" tweet'i attı. HDP'li vekile tokat gibi yanıt Van Valiliği'nden geldi. Güder'e tahsis edilen cenaze aracının videosunu paylaşan Valilik, Gergerlioğlu'nun olumsuz algı yaratmak istediğini vurguladı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yalanını Van Valiliği çürüttü.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, Van F Tipi Cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracının verilmediğini iddia etti:

- Türkiye bir utancı daha yaşadı! Van F'de şüpheli bir şekilde ölen "kalp krizi" denen 20 yaşındaki Kürt siyasi mahpus Şervan Can Güder'e cenaze aracı verilmedi. Oysa o devletin cezaevinde ölmüştü! " Size yok" dendi! Bu insanlık dışı işlere niye imza atıyorsunuz?

Kısa bir süre sonra HDP'li vekilin kışkırtma girişimi boşa çıktı. Van Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. İddianın gerçeği yansıtmadığını duyurdu:

- Güder’in hayatını kaybetmesinin ardından, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı, F Tipi Cezaevinden Güder’in cenazesini morgdan alarak otopsisi için Adli Tıp Kurumu’na sevkini gerçekleştirmiştir.Güder’e otopsisi yapılması ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne gönderilmesi için aile talep etmemesine rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı tahsis edilmiştir.

Güder’in cenazesinin, Van Adli Tıp Kurumu’ndan Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracıyla alınarak Yüksekova Devlet Hastanesi morguna teslim edildiği duyuruldu. Nakil sırasında da video kaydının alındığı belirtildi.

Valilik açıklamasında yapılan bu asılsız paylaşımın tamamen olumsuz algı yaratmak amaçlı olduğu vurgulandı.

# türkiye # pkk # hdp # kocaeli # milletvekili # Ömer Faruk Gergerlioğlu # van # Devlet # Kürt # adli tıp # van valiliği