KKTC'den Türkiye'ye ziyaret

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Töre, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldi. Görüşmeler sonrası iki Meclis Başkanı, KKTC ile müzakere süreçlerine yönelik güçlü mesajlar verdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldi.

İki Meclis başkanı, iki devletli çözümden başka yolun olmadığını vurguladı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Töre'yi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ağırladı. İkili önce baş başa ardından da heyetler arası görüşme yaptı.

"EGEMEN EŞİTLİK OLMADAN MÜZAKERE MÜMKÜN DEĞİL"

Şentop, görüşmede KKTC'deki müzakere süreçlerinden sonuç elde edilemediğine dikkat çekti:

- Kıbrıs Türk halkının kazanmış olduğu müktesep hakları; egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeden yeni bir müzakere sürecinin başlaması mümkün değildir. Aksi halde bir 50 yıl daha hiçbir sonuç alınmadan müzakere yapılır. Ancak ne Türkiye’nin, ne KKTC’nin kaybedecek böyle bir ilave zamanı yoktur.

Şentop, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama çalışmalarına da konuşmasında değindi. Meclis Başkanı Rum kesiminin tek taraflı hidrokarbon arama çalışmalarının bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"KIBRIS'TA İKİ DEVLET VARDIR"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, iki devletli çözümden başka bir çözüm yolunun bulunmadığının altını çizdi:

- Türkiye bizim bedenimizdeki can, Türk ordusu damarımızdaki kandır. Asla Türkiye’den vazgeçmeyiz. Kıbrıs’ta fiili olarak iki devlet vardır.
# türkiye # tbmm # türk # son dakika # KKTC # Kıbrıs # mustafa şentop # Devlet # Zorlu Töre