''Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, altyapı sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, "Ülkemizi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Kafkaslar ile Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Tokat Yeni Havalimanı ve tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ürettikleri her projeyle milletin konforu ile yaşam kalitesini artırdıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

- Milletimizin desteği ile hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız ve planlamalarımızla, hedeflerimizi bir bir gerçekleştirerek, Türkiye'mizi Orta Koridor'da dünyanın en büyük gücüne dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam temelinde ülkemizi büyütmek, Türkiye'yi 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için gerekli adımları büyük bir kararlılıkla atmaya devam ediyoruz.

''TÜRKİYE'NİN ALYAPI PROBLEMİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜK''

Uzun süredir tamamlanamayan projeleri bitirerek halkın hizmetini sunduklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

- Kimi bir buçuk asır, kimi yarım asır, kimi 20 hükümet eskitmiş gündemde kalan projeleri tek tek hizmete alıyoruz. Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, İstanbul Havalimanı, Filyos Limanı, Yüksek Hızlı Tren Hatları, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları ve son olarak 1915 Çanakkale Köprüsü gibi nice dev ulaştırma projelerini başarıyla tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Birileri sadece konuşmayı sürdürürken, bizler hizmet üretmeye, milletimizle kol kola geleceğin Türkiye'sini inşa etmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin 80 yılda kat etmediği yolun katbekat fazlasını 20 yılda kat ettik. Türkiye'nin yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Kafkaslar ile Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Bugün Yeni Tokat Havalimanı ile bu dev hizmet ve eserler zincirine bir yenisini daha ekliyoruz. Tokat Yeni Havalimanı'mızı ülkemize kazandırıyoruz.
# izmir # istanbul # ankara # türkiye # son dakika # karadeniz # avrupa # son # Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı # açılış # Adil Karaismailoğlu # Tokat havalimanı