Hrant Dink suikastı firarisi yakalandı

Hrant Dink cinayeti davasının Kırgızistan'da yakalanan hükümlüsü Ahmet İskender, Türkiye'ye getirilerek tutuklandı. Gazeteci Hrant Dink suikastında kullanılan silahı, sakladığı cep telefonunu cinayet için iletişim aracı olarak kullandırdığı tespit edilen ve olayın firari sanığı olarak aranan Ahmet İskender adlı şahıs, Kırgızistan'da yakalanarak, Türkiye'ye getirildi.

Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır'dan sonra FETÖ'nün Hrant Dink'in suikastı ile ilgili kritik bir isim daha yakalandı.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye getirilen Ahmet İskender operasyonunun ayrıntılarını Emniyet Genel Müdürlüğü paylaştı.

Emniyet İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla Ahmet İskender'in Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te saklandığı tespit edildi. Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçiliği ve İçişleri Müşavirliği ile irtibata geçildi. Kırgızistan İçişleri Bakanlığı'na şahsın yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmesi talebi iletildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırgızistan’da bulunan Türk Büyükelçiliği ve İçişleri Müşavirliği koordinesinde Kırgızistan Emniyet birimlerince İskender'in 26 Şubat'ta yakalanması sağlandı. İskender 26 Mart tarihinde Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı personeli tarafından Kırgızistan'dan Türkiye'ye getirildi.

Ahmet İskender’in üzerinde kardeşi M.İ.’ye ait olan ancak kendi fotoğrafı bulunan pasaport da ele geçirildi. Hakkında 12 yıl 6 ay onaylanmış hapis cezası bulunan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Metris 1 No’lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Ahmet İskender'in suikastta kullanılan silahı sakladığı, faile cinayet için borç para verdiği ve cep telefonunu cinayet için iletişim aracı olarak kullandığı belirtildi.

# türkiye # Ukrayna # cinayet # terörle mücadele # türk # içişleri bakanlığı # emniyet # borç # mart