Domates temalı yemek yarışması

Antalya'nın Örtü Altı Üretim Merkezi Kumluca'da 'domates' temalı yemek yarışması yapıldı. Kumluca Expo Domates Fuarı kapsamındaki yarışmada çiftçiler yemek yaparken başpehlivanlar ise puan verdi.

Antalya’nın örtü altı üretim merkezi Kumluca’da, ‘domates’ temalı yemek yarışması yapıldı. Kumluca Expo Domates Fuarı kapsamındaki yarışmada, çiftçiler yemek yaptı, başpehlivanlar puan verdi.

YARIŞMANIN ŞAMPİYONU 'DOMATES DOLMASI' OLDU

Mutfakların vazgeçilmezi domatesle, yöresel yemek yapan da vardı, yeni tatlar ortaya çıkaran da. Yarışmanın şampiyonu ‘domates dolması’ oldu.
Antalya’nın örtü altı üretim merkezi Kumluca, Expo Domates Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Kumluca Toptancı Hali’ndeki fuar kapsamında, ‘domates’ temalı yemek yarışması yapıldı.

Yarışmaya, çoğunluğu çiftçi kadınlardan oluşan 12 yarışmacı katıldı. Yarışmanın Jüriliğini de, Kumluca Belediyespor Kalecisi ve Takım Kaptanı Bekir Küçüklap ile Kırkpınar Başpehlivanları Hasan Tuna, Orhan Okulu ve Ramazan Bircan yaptı.

Tatlısından tuzlusuna ana malzemesi domates olan lezzetler, jüri üyelerini oldukça zorladı.

Yarışmanın sonucunda ‘domates dolması’ yemeğiyle Halime Kaya birinci oldu.

Fırında kurutulmuş domates yoğurtlaması ve domates civgesi yemekleri ile Ahmet Tekdemir ve Tuba Sungur yarışmanın ikincisi, Kemal Pala ise domates reçeli ile yarışmanın üçüncüsü oldu.

# Antalya # antalya # oldu # çiftçi # üretim # yarışma # yemek # ramazan