Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlğında bir araya gelen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan temel ihtiyaç maddelerinde KDV'nin yüzde 8'e indirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlğında bir araya gelen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Bizim kurduğumuz barış köprüsünü yürekleri daralarak izleyenleri biliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını engelleyemeyecekler.
- Doğu Akdeniz'de gerilimi yükseltenlerin amacı geleceğimizi ipotek altına almaktır.

İSTANBUL MÜZAKERELERİ

- Yarınki müzakere toplantısı öncesinde Ukrayna ve Rus heyetleri ile görüşeceğiz. Krizin anlaşma ve diyalog yoluyla çözülmesi için en çok çabayı gösteren ülkeyiz. Sayın Putin ve Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon trafiğinin olumlu istikamette seyrettiğini söyleyebilirim.

ÜLKEMİZİ SAVAŞIN TARAFI YAPMAK İSTEYENLER VAR

- Ülkemizi savaşın tarafı yapmak için var güçleriyle çalışanların bizim kurduğumuz barış köprüsünü yürekleri daralarak izlediğini biliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını engellemeyi başaramayacaksınız. 2023’e kadar gece gündüz çalışarak güçlü taraflarımızı tahkim, zayıf taraflarımızı takviye ederek milletimizle aramızdaki gönül köprülerini daha da sağlamlaştıracağız.

KAMU-ÖZEL YATIRIM MODELİ

- Türkiye, bu modeli en verimli şekilde kullanan Avrupa'da 3'üncü, dünyada 13'üncü ülke durumundadır.
- Avrasya Tüneli'nin işletme süresi bittiğinde devlet, vergi ve diğer kazançlar hariç, üste en az 140 milyon dolar para almış olacaktır. İstanbul-İzmir Otoyolu ve onun bir parçası olan Osman Gazi Köprüsü'nün işletme süresinde devlete sağlayacağı KDV geliri, toplam 1,3 milyar avrodur. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, sadece vakit, akaryakıt ve karbon salınımındaki azalım getirisinin, yıllık 415 milyon avro olacağı hesaplanmaktadır.

KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

- Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz.
 
- Satın alınan konut nerede olursa olsun, metrekaresine göre değişen kademeli KDV uygulamasına tabi olacaktır.
 
- Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamındaki konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde 1, aşan kısmı için yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacaktır. Arsa ve arazilerin KDV oranını yüzde 8'e indirerek, inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz. Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8'dir.
 
- Oto galericilerinin araç alım satımında elde ettikleri kar ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemileri satışında yüzde 1 olan KDV'yi yüzde 18'e yükseltiyoruz.
# istanbul # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # açıklama # Putin # bakanlar kurulu # son dakika # Devlet # akaryakıt # rus # s # erdoğan açıklama # Zelenskiy # müzakere # erdoğan açıklama yapıyor # ihtiyaç