Kemaliye de sakin şehirler ağına girdi

Erzincan'ın Kemaliye ilçesi "sakin şehirler ağına" dâhil edildi. Tarihi ve kültürel değeri ile öne çıkan turistik ilçe, Türkiye’nin sakin şehirler ağına giren 21. yerleşim yeri oldu.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi, sakin kentlerin arasına girdi. Eski adı Eğin olan ilçe, yukarı Fırat Nehri havzası ile tarihi İpek Yolu güzergahında yer alıyor.

Kurtuluş Savaşı’nda ilçe halkının sağlamış olduğu katkılardan dolayı ismi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kemaliye olarak değiştirildi.

TÜRKİYE’DEN SAKİN ŞEHİRLER AĞINA GİREN 21. YERLEŞİM YERİ

Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, 2 yıl önce Uluslararası sakin şehirler ağına girmek için başvuru yaptıklarını ve sonunda kabul edildiklerini söyledi.

30 ülkeden 281 kentin bulundu ağda artık Kemaliye de yer alıyor. Geçmişten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe, geleneksel mimari dokusuyla da Anadolu’nun kültürel mirasının örneklerini yansıtıyor. İlçe geçen yıl UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesi’ne de alındı.

Kent, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfının “7 Bölge 7 Kent” projesinde yer aldı. Kemaliye aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu üyesidir.

Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, ilçenin, hem doğal hem de kültürel kriterleri ile dünyanın ender yerlerinden biri olduğunu belirtti.

# Erzincan # türkiye # atatürk # Erzincan # oldu # UNESCO # belediye # kemaliye