Üretici kadınlar için yeni proje

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretici kadınların ürettiği geleneksel gıda maddelerinin şehirlerin market reyonlarında yer bulabilmesi için yeni bir proje başlatacak. Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, ürünlerin ara toplayıcılar vasıtasıyla toplanacağını, ardından tek bir marka adı altında paketlenip marketlere dağıtılacağını duyurdu.

Küçük üreticilerin desteklenmesi ve kadınların istihdam edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Meclis'te Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kadın İstihdamının Arttırılması Alt Komisyonu toplandı. Komisyonda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, küçük üretici kadınlara yönelik yeni bir proje başlatılacağını açıkladı. Bakanlığın projesiyle kadınların ürettiği geleneksel gıda maddeleri, şehirlerin market reyonlarında yer bulacak.

Bakan Yardımcısı Işıkgece, küçük illerde kadınların kendi mutfağında, bahçesinde küçük üretimler yaptığını ancak bu üretimin pazara çıkmaya değecek miktarda olmadığını söyledi. Bu nedenle yeni modelin altyapısını hazırladıklarını söyleyen Işıkgece, projeyi şu şekilde anlattı:

- Bakanlığımız ürünlerle ilgili bir çerçeve çizsin istiyoruz. Örneğin erişte üretimi diyelim. Biz bakanlık olarak sahaya ara toplayıcılar çıkartalım; onlar kadınların ürettiği ürünleri bakanlığımızın belirlediği kıstaslara göre toplasın. Sonra bunu bakanlığın belirleyeceği tek bir marka adı altında standart olarak ambalajlasın. Örneğin Kayseri'de evsel olarak üretilen mantı ile Maraş'ta üretilen mantı aynı ambalaj görüntüsünde olacak ve bunun standart bir markası olacak

Ayşe Ayşin Işıkgece, kısa süre içinde hazırlıkların Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye sunulacağını aktardı.

# meclis # proje # kayseri # orman # üretici # Tarım ve Orman Bakanı # kadın # tarım ve orman bakanlığı # Tarım