Ramazan ayı başladı

11 ayın sultanı, bereketin ve paylaşımın sembolü Ramazan ayı geldi. Türkiye ve dünyadaki milyonlarca müslüman ilk sahurunu yaptı.

11 ayın sultanı, bereketin ve paylaşımın sembolü Ramazan ayı geldi. Türkiye ve dünyadaki milyonlarca müslüman ilk sahurunu yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk sahurunu Başkent Ankara'da Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yaptı.

Toplu iftarlar için güvenlik önlemleri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyleyen Soylu şöyle devam etti:

- Buna ait de ayrı güvenlik önlemlerimiz var, onları da sağlıyoruz. Ramazan gecelerinde bekçilerimizin epey bir katkısı oluyor, özellikle büyükşehirlerde ve diğer şehir merkezlerinde. Onların da ayrı hem huzura katkısı var hem de şehirlerin eminliğine ve güvenliğine katkısı var.

Bahriyelilerimiz ilk sahurunda Mavi Vatan'da nöbetteydi. Görüntüler Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Salihreis Fırkateyni'nden.

Gemide bazı askerler nöbetini sürdürürken, dinlenmekte olan diğer askerler ise çorba, peynir, yumurta, zeytin, domates, helva ve sıcak sütten oluşan sahur masasını hazırladı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan orman yangınında görevli ekipler, ramazan ayının ilk sahurunu söndürme çalışmalarının sürdüğü bölgede yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan itfaiye personeli, ilk sahuru ailelerinden uzakta nöbette yaptı.

Ramazan ayının ilk iftar sofraları da bu akşam kurulacak. Türkiye'de ramazan ayının ilk gününde oruç en erken 18.35'te Iğdır ve Hakkari'de, en son ise 19.46'da Çanakkale ve Edirne'de açılacak.

Ramazan ayının en uzun orucu 15 saat 56 dakikayla Sinop'ta, en kısa orucu ise Hatay'da tutulacak.

# ankara # türkiye # Hakkari # hatay # orman # Deniz # denizli # Vatan # son # ramazan # içişleri