HDP'li Semra Güzel nerede?

Hakkında yakalama kararı olan HDP'li Semra Güzel'in yasadışı yollarla Suriye'de YPG kontrolündeki alana geçtiği iddia edildi. Güzel'in dokunulmazlık dosyasının Meclis'te görüşüldüğü sırada Şırnak'taki Ezil Çayı üzerinden sınır ötesine geçtiği belirtildi.

HDP'li Semra Güzel'in Suriye'de terör örgütünün kontrolündeki alana geçtiği belirtildi.

PKK'lı teröristlerle kamplarda fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'in yasa dokunulmazlığı 1 Mart'ta kaldırılmıştı. Meclis'te komisyon ve Genel Kurul'da da savunmaları Güzel yerine HDP'li isimler yaptı.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından harekete geçen güvenlik güçleri ifade almak için gittiği tüm adreslerde Semra Güzel'i bulamadı. Nerede olduğu merak edilen Semra Güzel ile ilgili Akşam gazetesi önemli bir haber yaptı.

Habere göre, görgü tanıkları Güzel'i Ocak ayı sonlarında Diyarbakır'da kısa bir süre sonra da Şırnak'ta gördü. HDP'li Semra Güzel'in Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği değerlendiriliyor.

Güzel'in Meclis'te danışmanlığını yapan Kenan Canpolat'ın da, terörist Volkan Bora'nın kuzeni olduğu belirlenmişti. Güzel'in Bora ile samimi fotoğrafları ortaya çıkınca danışmanının da Almanya'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı.

# pkk # terörist # hdp # suriye # YPG # terör # almanya # haber # mart # Semra Güzel