TGB'nin çuval davası yeniden gündemde

Türkiye Gençlik Birliği'nin ABD Donanmasının 6. Filo’suna ait savaş gemisinde görevli askeri personelin başına geçirdiği çuval yeniden gündem oldu. Basında ABD emperyalizmine karşı mücadele eden TGB üyelerine açılan davanın eylül ayında görüleceği haberleştirildi. Dava ile ilgili konuşan TGB Genel Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü, ''Çuvalı Karadeniz’i karıştırmaya giden ABD’ye geçirdik.'' dedi.

İstanbul Sarayburnu'nda 2 Kasım 2021'de Türkiye Gençlik Birliği'nin ABD askeri personelinin başına geçirdiği çuval yeniden gündem oldu.

Ajanslar ve internet siteleri TGB üyelerine açılan Eylül ayındaki davanın haberini yaptı. Davada 17 TGB’li için 4’er yıldan 14’er er yıla kadar hapis istenildiği belirtildi.

TGB Genel Saymanı Naci Önenköprülü, çuvalı, dünyanın her yerinde yenilgiye uğramasına rağmen hala kaos planları uygulamaya çalışan ABD’ye geçirdiklerini söyledi. Önenköprülü, emperyalizme karşı mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Hem Türkiye'de hem de dünyada yankı uyandıran eylemin Azerbaycan’dan Pakistan’a, Venezuela’dan Çin’e bütün mazlum milletlerde büyük coşkuyla karşılandığını söyleyen Önenköprülü, Sarayburnu’na demirlenen ABD gemisinin Karadeniz’i kışkırtmaya gittiğini söyledi:

- Çuvalı Karadeniz’i karıştırmaya giden ABD’ye geçirdik. Eylemimizi, ABD’nin Afganistan’da yenilerek arkasına bakmadan kaçtığı, ülkemize ve bölgemize yönelik yeni kışkırtma ve kaos planları hazırladığı bir dönemde yapmıştık. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar haklı olduğumuzu bugün bir kez daha görüyoruz. O gemi ve içindeki askerler Ukrayna’yı ateşe atmaya gidiyordu. Karadeniz’i karıştırtmaya gidiyordu. Bugün Pakistan’daki darbe girişiminin sorumlusu ABD’dir. Doğu Akdeniz’den ülkemize yönelen namluların sahibi ABD’dir. ABD, küresel kaos planlarını o askeri güçlerine dayanarak yapıyor.

2 Kasım 2021’de İstanbul Sarayburnu’na demirleyen ABD 6. Filo’ya ait 71 Bordo numaralı ''USS Mount Whitney'' isimli savaş gemisinden inen bir askeri personele TGB’liler tarafından çuval geçirilmişti. 6. kez Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB üyeleri, Eylemde "Yankee go home'' ve ''Atatürk Gençliği görev başında" sloganları atmıştı.

# istanbul # abd # türkiye # Ukrayna # çin # gündem # Afganistan # karadeniz # pakistan # oldu # tgb # savaş # 6. filo # USS Mount Whitney # Naci Önenköprülü