Pakistan'da Amerikancı darbe girişimi

Meclis Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin, Pakistan'daki Amerikancı darbe girişimi ile ilgili Ulusal Kanal özel açıklamalar yaptı. Başbakan İmran Han'ın son Rusya ziyaretinin ABD'yi rahatsız ettiğini belirten Şahin, Pakistan'ın jeopolitik konumu ve Rusya ile Çin yakınlaşması nedeniyle hedef alındığını söyledi. Türkiye'nin Pakistan’a siyaset üstü baktığını ifade eden AK Parti Milletvekili, İslamabad'ın yeniden siyasi istikrara kavuşmasını temenni ettiklerini vurg

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Tansev Kara

ABD'nin Türk hükümetini devirme planlarını hatırlattı, Pakistan'daki Amerikancı darbe girişiminin nedeni ve hedefini açıkladı.

Pakistan’da güvensizlik oylamasının ardından seçime gidecek olması gündemde yerini korurken AK Parti’den yeni bir açıklama geldi.

Meclis Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin, Pakistan'daki Amerikancı darbe girişimi ile ilgili Ulusal Kanal özel açıklamalar yaptı:

- Tek istediğimiz şey, Pakistan’ın güvenliği Türkiye’nin güvenliği. İslamabad ne kadar güvendeyse Ankara o kadar güvende. Daha önce batı bir takım hedef ülkeleri, hedef iktidarları devirmek istediğinde bunu daha çok derinlerde, çok daha sessiz yaparlardı. Son zamanlarda bu çok aşikar bir şekilde çok açıktan yapılmaya başlandı Aslında bu da batının bir yaşlanma, bir demans süreci yaşadığını gösteriyor. Ne ABD artık eski ABD, ne AB eski AB, ne Türkiye eski Türkiye ne de Pakistan eski Pakistan.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ABD’nin Türk hükümetini devirme planları yaptığını da işaret etti:

- Biden seçimler öncesinde “Biz iktidara geldiğimizde Tayyip Erdoğan’la mücadele edecek tek güç benim. Benim dışımda bir güç yoktur” dedi. Bu çok tuhaf ve Amerika’nın yönetim şekliyle uzaktan yakından alakası olmayan bir açıklama biçimiydi.

Şahin, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın son Rusya ziyaretinin ABD'yi rahatsız ettiğini belirtti. Pakistan'ın jeopolitik konumu ve Rusya ile Çin yakınlaşması nedeniyle hedef alındığını söyledi:

- Pakistan, küresel güçlere komşu bir ülke. Pakistan, stratejik anlamda Hürmüz Boğazı’nın yanında konuşlanmış. Hint Okyanusu’nda önemli ticari yolları birbirine bağlayan çok önemli bir lokasyona sahip, stratejiye sahip. Rusya ve Çin’le olan ilişkileri son dönemde çok pozitif yönde ilerleyince bu da Pakistan’ı batı için dikkat çeken bir nokta haline getirdi.

Ali Şahin, İslamabad'ın yeniden siyasi istikrara kavuşmasını temenni ettiklerini de vurguladı:

- Biz Türkiye olarak dediğim gibi Pakistan’a bakışımız siyaset üzeri. Pakistan kardeşiyle Türk halkı kardeş bir halk. Şu taraf veya bu taraf demeden istikrarsızlığın ve bu dengesizliğin son bulması ve Pakistan’ın yeniden siyasi istikrara yeniden kavuşmasını temenni ediyoruz.
# abd # ankara # türkiye # rusya # amerika # erdoğan # ak parti # açıklama # çin # türk # pakistan # ab # Biden # Ulusal # hint okyanusu # son # İmran Han