Ukrayna milletvekilinden Buça ifşası

Ukrayna Milletvekili İlya Kiva, Buça'daki kitlesel cinayetlerle çarpıcı bilgiler paylaştı. Kiva, provokasyonun İngiliz istihbarat servisi tarafından hazırlandığını ifade etti. Öte yandan Zelenskiy yönetiminin Ukrayna'daki yeni saldırı yalanı tezgahını Rusya bozdu. Rus askeri kaynak, Herson bölgesinde planlanan sivil saldırısının Rusya'nın üzerine atılmak istendiğini açıkladı.

Batı medyası Buça'daki görüntülerle ilgili Rusya'ya karşı kara propaganda başlattı. Kirli tezgahı ise Ukrayna Milletvekili İlya Kiva ifşa etti. Kitlesel cinayetlerin arakasında İngiliz istihbaratının olduğunu söyledi.

Kiva, Buça'daki kitlesel cinayetlerin İngiliz istihbaratı MI6'nın yardımıyla Ukrayna'nın karşı istihbaratının planlı bir eylemi olduğuna dikkat çekti:

- Sabah erkenden geldiler, bölgeyi kordon altına aldılar, cesetleri dağıttılar ve ardından oradaki gazetecilere yetiştiler. Bunun için şakacı Zelensky , uluslararası basının meydana gelen trajediye olan ilgisini artırmak için oraya geri döndü, ancak bunların hepsi sahte. Bunların hepsi, her şeyden önce size saldırganlık ve nefrete neden olması gereken önceden hazırlanmış bir yapım.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Buça'daki olayları yine bir sahte saldırı olarak nitelendirdirmişti. Paylaşılan videolarda yolda yatan sözde cansız bedenlerden birinin elini nasıl hareket ettirdiğini ve diğer sözde cansız bedenin araba geçtikten sonra nasıl oturduğu kameralara yansımıştı.

Öte yandan Zelenskiy yönetimi Herson'da Rusya'yı suçlayacakları sahte bir saldırı daha planladı.

Rus askeri kaynak askeri kaynak Ukrayna ordu güçlerinin Herson bölgesinde bulunan Aleksandrovka köyünde sahte bir saldırı düzenlemeyi ve suçlusunun Rusya olduğunu duyurmayı planladıklarını kaydetti.

# ingiltere # rusya # Ukrayna # milletvekili # sabah # buca # Zelenskiy # Herson # İlya Kiva