CHP'li belediyede yüzlerce işçi grevde

İzmir’de CHP’li Çiğli Belediyesi’nde 836 işçi greve çıktı. Belediye ile sendika arasındaki toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Enflasyon altında ezilmek istemeyen emekçiler belediye şirketi Çibel'e grev pankartını halay ve türkülerle astı.

İzmir’de Çiğli Belediyesi şirketi Çibel ile Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube arasında süren toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine 836 işçi greve çıktı. Belediye çalışanları, Harmandalı'ndaki Çiğli Belediyesi şantiye tesislerine "Bu işyerinde grev var" pankartı astı. Emekçiler greve halay çekerek başladı.

CHP’li Çiğli Belediyesi ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde işveren en düşük ücrete yüzde 31 zam teklif etti. Ancak sendika bu teklifi kabul etmedi. CHP’li belediyenin teklifine göre ücret arttıkça zam oranının da düştü. Sendika yetkilileri zam oranının enflasyon dikkate alınmadan teklif edildiğini belirtti.

İşveren ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri 83 madde ile başladı. 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığı ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

# izmir # chp # ekonomi # zam # enflasyon # işçi # grev # sendika # sosyal # Çiğli Belediyesi