Aliyev ve Putin'in kritik görüşmesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Brüksel’de yapılan Azerbaycan, Ermenistan ve AB'nin üçlü toplantısı ele alındı. Öte yandan İlham Aliyev, ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 6 Nisan'da Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği, Azerbaycan ve Ermenistan'ın üçlü toplantısını görüştü.

Aliyev Putin ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan'ın Ermenistan ile devletlerarası ilişkilerin kurulması için sunduğu 5 temel maddeyi, Ermenistan’ın kabul ettiğini iletti.

Telefon görüşmesi sırasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşması taslağı hazırlamak için bir çalışma grubunun kurulması da konuşuldu.

Görüşmede sınırların belirlenmesi için komisyon kurulması ve ayrıca Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan'ın ulaştırma çalışma grubunun faaliyetleri ile sonraki temasların da ele alındığı kaydedildi.

Devlet başkanları ayrıca, ikili ilişkilerin mevcut durumu ve sıkı işbirliğinin sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

# rusya # aliyev # Putin # cumhurbaşkanı # Ulaştırma # avrupa # çalışma # kritik görüşme