Kılıçdaroğlu bildiriyi Alman büyükelçiye mi düzelttirdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masa bildirisini Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz'a düzelttirdiği iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirten Almanya Büyükelçiliği iddianın asılsız olduğunu ifade etti. İddiayı reddeden CHP Sözcüsü Faik Öztrak da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Ankara'da redaktör Büyükelçi tartışması büyürken konuyla ilgili yeni bir iddia daha gündeme geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masa bildirisini bir yabancı büyükelçiye düzelttirdiğini açıkladı.. İddiayı reddetmeyen Kılıçdaroğlu, muhatabın kendisi olmadığını söyledi.

Tartışma devam ederken başka bir iddia daha ortaya atıldı. Yeni Şafak gazetesi, o elçinin Almanya Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz olduğunu öne sürdü.

İddiayla birlikte Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyaretlerine dikkat çekildi. 2009’da “Kaset kumpası” öncesi ve genel başkan seçildikten sonra 2010 yılının Eylül ayında Kılıçdaroğlu’nun Almanya’yı ziyaret ettiği hatırlatıldı. O ziyaretten sonra Baykal döneminde Alman Sosyal Demokrat Parti ile bozulan CHP-SPD ilişkilerinin düzeldiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun 2014 ve 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 Mart ayında yapılan yerel seçimleri öncesi Almanya'ya gittiği yazıldı.

Ulusal Kanal, Almanya Büyükelçiliği'ne iddiayı sordu. Bu konu hakkında açıklama yapmayacaklarını belirten büyükelçilik, iddianın asılsız olduğunu ifade etti.

CHP'den iddia ile ilgili açıklama geldi. İddiayı reddeden CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu:

- Bu tamamen yalan alçakça bir iftira namertlik bu haberi yayınlayan gazeteyi tekzip edeceğiz suç duyurusunda bulunacağız tazminat davası açacağız artık bu zırvaların hesabını mahkemede verirler.a

# chp # ankara # açıklama # kemal kılıçdaroğlu # almanya # cumhurbaşkanlığı # ulusal kanal # süleyman soylu # büyükelçi # Başkan # yeni şafak