Gaziantep Rumkale'de tartışmalı yıkım

Gaziantep'in Rumkale bölgesinde tartışmalı bir yıkım yaşandı. Yavuzeli Belediyesi, iki villa tipi yapıyı kaçak olduğu gerekçesiyle yıktı. Polatcan ailesi ise kaçak yapıya neden su ve elektrik verildiğini sorguluyor.

Rumkale, Gaziantep’in Yavuzeli ilçesiyle Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi arasında tarihin Fırat nehriyle buluştuğu turistik bir bölge... Rumkale’nin karşısında baraj gölünün yamacına yapılan iki villa tipi yapı Yavuzeli Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Polatcan ailesi kendi tarlaları üzerine yaptıkları yapının hukuksuz yıkıldığını iddia ediyor. Çevrede bulunan bütün yapıların kaçak olduğunu ama onların yıkılmadığını söylediler.

Yavuzeli Belediyesi hukukçularına göre iki yapı inşaat halindeyken de mühürlendi, buna rağmen inşaat devam etti.

Ailenin avukatı Muzaffer Alıcı, yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını, daha sonra bu kararın kaldırıldığını belirtti. Alıcı, söz konusu karara karşın itirazlarının dahi beklenilmeden yıkım kararı alındığını söyledi.

Yavuzeli Belediyesi hukukçuları da yıkımın hukuki olduğunu belirtti. Yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldıktan sonra yıkım işleminin yapıldığı açıklandı. Yapı sahiplerine eşyalarını almak için süre verildiğini ancak kabul etmedikleri de belirtildi.

# yıkım # ​Gaziantep # inşaat # baraj # rumkale # Yavuzeli