“Malı, mülkü sevmiyorum, kendimi mülksüzleştiriyorum”

Sizlere seslendiğimiz tarihi binanın mülkiyeti için başlattığımız kampanyaya önemli katkılar yapılıyor. Emekli öğretmen Cengiz Durmaz da Tekirdağ Malkara’daki imarlı arsasını bağışladı. Türk Milletini bu kampanyaya katkı vermeye davet eden Cengiz öğretmen, “ben kendimi mülksüzleştiriyorum” dedi.

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nin Yeni Dibek Köyü nüfusuna kayıtlı olan Cengiz Durmaz, çocukluğunda tütün kırdı, çobanlık yaptı. Sonra da Kırklareli’ndeki Kepirtepe Köy Ensitüsü’nün yolunu tuttu. Enstitü kapanmıştı ancak Öğretmen Okulu’nda okudu. Çiftçiliği de badana yapmayı da orada öğrendi. Kepirtepe İlk Öğretmen Okulu İMECE kültürünü aşıladı.

78 yaşındaki Cengiz öğretmen bugün Marmara Üniversitesi olan Atatürk Eğitim Enstitüsü’ndeki öğrenciliğinde Aydınlıkçı oldu. 1978 Aydınlık’ının çıkışında da çorbada tuzu olanlardan Cengiz Durmaz.

Cengiz Durmazlar için yine görev vakti geldi. 100 yıl önce ittihatçı karargâhı olan bugün Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’ne ev sahipliği yapan binanın mülkiyetinin alınması için Cengiz öğretmen babadan kalma arsasını kampanya verdi. “Ben kendimi mülksüzleştiriyorum” dedi.

Görev Vakfı’na bağışladığı arazinin tapusunu gösteren Durmaz, bu nihayetinde bir kağıt parçası ama diğer katkılarla birlikte Vatan Partisi’ni hedefe ulaştıracak ifadelerini kullandı.

Cengiz Öğretmen tarihi bina kampanyası için Türk Milletini göreve davet etti.

# vatan partisi # ulusal kanal # türk # oldu # aydınlık gazetesi # Ulusal # Vatan # aydınlık # Partisi # tarihi bina