MİT'ten Suriye'de nokta atışı operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesinde nokta atışı operasyona imza attı. Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Amude-Derbesiye eyalet sorumlusu Mehmet Aydın Suriye'de etkisiz hale getirildi. PKK'lı Aydın, Türkiye ve Suriye'de terör faaliyetleri yürütmüştü.

Nokta atışı operasyon yapıldı, etkisiz hale getirildi. MİT sınır ötesinde PKK'ya bir darbe daha indirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT'in takibinde olan terörist Mehmet Aydın'ın Suriye'nin Haseke kentine bağlı Derbesiye ilçesinde olduğu belirlendi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan Aydın, MİT'in nokta atışıyla etkisiz hale getirildi. Terörist Aydın, 2005'te İran Kelareş kırsalından örgüte katıldı. Bir dönem Tunceli ve Hatay Amanos kırsalında faaliyet yürüttü. Ayn el-Arab ve Afrin'de sözde sorumlu olarak faaliyette bulundu.

Terörist Aydın'ın, 2013'te Hatay'ın Dörtyol ilçesi Akelma Yaylası'nda köylülerin alıkonularak ölümle tehdit edildikleri eylemde yer aldı.

Operasyonlarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık verildiği belirtildi.

Barış Pınarı bölgesinde taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 13 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildi duyuruldu.

# iran # pkk # terörist # açıklama # suriye # operasyon # terör # milli # hatay # Mehmet Aydın # Barış pınarı