Putin'den Batı'ya yaptırım mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesini hedef alan yaptırımlar ile ilgili açıklama yaptı. ABD ve Batılı ülkelerin Rusya ekonomisini çökertmeyi hedeflediğini belirten Putin, yaptırımların tersine döndüğünü ve kendi ekonomilerini vurduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet ve ekonomi kurmaylarıyla toplantı yaptı. Toplantıda, Batı yaptırımları sonrası Rusya ekonomisindeki durum değerlendirildi.

Putin, ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımlarla Rusya ekonomisini çökertmeyi hedeflediğini, ancak şimdiden başarısız olduklarını söyledi:

- Son dönemde ekonomi için en önemli olumsuz faktörün, Batılı ülkelerden gelen yeni yaptırım baskısı olduğu aşikâr. Hesapları, ülkemizdeki mali ve ekonomik durumu hızla baltalamak, piyasalarda paniğe ve bankacılık sisteminin çökmesine neden olmak ve mağazalarda büyük çaplı ürün açığına yol açmaktı. Fakat Rusya'ya yönelik yaptırımların başarısız olduğunu şimdiden emin bir şekilde söyleyebiliriz.

Yaptırımların tersine döndüğünü vurgulayan Putin, Rusya'yı durdurmaya çalışan Batı'nın kendi silahıyla vurulduğunu belirtti:

- Avrupalıların yaşam standartlarının düşüşü Rusya Federasyonu’na uygulanan yaptırımların sonuçlarından biridir. Enflasyon ve işsizliğin artması, Avrupa ve ABD’deki dinamiklerin bozulmasına ve Avrupalıların yaşam standartlarının düşmesine sebep oluyor. Rusya, bu eşi görülmemiş baskıya dayandı ve durum istikrar kazanıyor. Ruble, Şubat ayının ilk haftalarındaki seviyesine döndü. Bankacılık sistemine nakit döviz dönüyor, vatandaşların mevduat hacmi artıyor.

Rus Lider Vladimir Putin, ürün ambargolarında yaşanan sorunların da giderildiğini ve stokların yeniden düzenlendiğini açıkladı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # ekonomi # avrupa # vladimir putin # batı # yaptırım # rus # son # ruble