Pençe-Kilit Operasyonu kararlılıkla devam ediyor

Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu kararlılıkla devam ediyor. Karadan ve havadan yürütülen operasyonun hedefinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist yapılanmaları var. Birinci aşama hedeflerinin ele geçirildiği operasyonda toplam 26 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe-Kilit Harekatı'yla terör örgütü PKK’ya Kuzey Irak’ta ağır bir darbe indirdi.

Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik başlatılan "Pençe Kilit Operasyonu" başarıyla sürüyor.

Operasyon kapsamında terör örgütüne ait hedefler yoğun ateş altına alındı. Birinci aşama hedefleri ele geçirildi.

Pençe serisi harekâtlarının en büyüğünde 50’den fazla F-16 savaş uçağı, tanker uçakları, ATAK helikopterleri, İHA’lar, SİHA’lar, Özel Kuvvetler, SAS ve SAT timleri de yer alıyor.

Harekata katılan hava unsurlarının tamamının ışıklarını söndürerek hareket ettiği gözlemlendi.

TSK'nın taktiği hakkında konuşan uzmanlar, daha önceki yıllarda TSK'nın benzer operasyonlarında Irak'ın kuzeyine hareket eden her hava aracının terör örgütü PKK'ya, terör örgütü destekçileri tarafından bildirildiği, bu nedenle de operasyonların riske girdiğine dikkat çekti.

Ana hedef Hakkari-Çukurca’ya 30 kilometre uzaklıktaki Zap bölgesi oldu. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 26’ya yükseldiğini duyurdu.

# pkk # tsk # terörist # operasyon # terör # iha # siha # Hakkari # türk # terör örgütü # oldu # savaş # Özel Kuvvetler # sat # pence # SAS # atak helikopter # Pençe Kilit Operasyonu