Esenler'de oto sanayi sitesinde patlama: 1 ölü 3 yaralı

İstanbul-Esenler'deki oto sanayi sitesinde patlama oldu. Araç tamir ve bakımı yapılan bir iş yerinde yaşanan patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

İstanbul Esenler’de, Sanayi Sitesi 1. Blok'ta araç tamir ve bakımı yapılan bir iş yerinde patlama oldu.

İlk belirlemelere göre oksijen tüpünden kaynaklandığı bildirilen patlamada, iş yerinde usta olarak çalışan 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölge, başka patlama ihtimaline karşı güvenlik çemberine alındı.

İş yerindeki patlamanın etkisi, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, patlamanın ardından iş yerindeki oksijen tüpünün yola savrulması yer alıyor.

İş yerinin sahibi Mehmet Naci Kayıt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otobüs karoser bakım, kaporta ve boya üzerine çalıştıklarını söyledi. Kayıt, hurdaya atılan yanık bir arabanın 5-6 yıldır durduğunu, araçtaki tüpleri satın almak için gelen hurdacının tüpü kestiği sırada sıkışan gazın patladığını iddia etti.

Patlamada 15-16 yıldır yanında çalışan ustanın vefat ettiğini anlatan Kayıt, hurdacı ile 2 işçisinin yaralandığını söyledi.

Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma sürüyor.

# sanayi sitesi # patlama