Antalya'da Sur yapı mağdurları evlerine kavuşmak istiyor

Antalya’da 2016 yılında Kepez ve Santral Mahallerini kapsayan alanda, “Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi” sloganıyla evler yıkıldı, inşaat başladı. Ancak aradan yaklaşık 7 yıl geçti. Çoğu hak sahibi evine kavuşamadı.

Türlü reklam ve tanıtımla yüzlerce yurttaşa hayal ettiği yaşam alanına kavuşacağı vaat edildi.

2016 yılında Antalya’da Kepez ve Santral Mahallelerini kapsayan alan, kentsel dönüşüme alınarak, Sur Yapı’ya verildi. 2 yılda evlerin tamamı teslim edilecekti. Aradan geçen bunca zamanda, hak sahiplerinin yüzde 40’ına evleri teslim edilebildi. Geri kalan yüzde 60’lık kesimde mağduriyet günden güne arttı.

Yıllarca kirada oturan ve bugün kiralarını ödeyemez duruma gelen vatandaşlar, mücadele başlattı. Firmanın satış ofisinin önünde seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Vatandaşlar mücadeleyi yükseltti. Kepez-Santral Mahalleleri Antepe ve Sur Yapı Mağdurları Platformu’nu kurdular.

Platform Sözcüsü Osman Ertekin, taleplerini anlattı.

Kepez Mahallesi Muhtarı Yusuf Küçükkaya, tüm yetkililere ulaştığını ancak olumlu bir yanıt alamadığını aktardı. Sosyal donatı alanlarının da söz verildiği gibi, bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

Mağdur edilen vatandaşlar, yıllarca alın teri döktükleri konutlara kavuşmak istiyor. Haklarını alıncaya kadar da mücadelede kararlılar.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Antalya # kepez # kentsel dönüşüm # sur yapı # antalya