Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yılı coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yılı kutlandı. Anıtkabir’de tören düzenlendi, Atatürk Garnizon Koşusu yapıldı. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinde ilk karşılandığı Dikmen Keklikpınarı'nda Seğmenler gösteri yaptı.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yılı başkentte coşkuyla kutlandı.

Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı. Amasya, Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından vatandaşlarca seçilen temsilcilerin Ankara’da bir araya gelmesi istendi.

Mustafa Kemal Paşa ve Heyet-i Temsiliye üyeleri, bu nedenle 27 Aralık 1919’da Ankara’ya geldi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve Kurtuluş Savaşı’nın başlatılması için dönüm noktalarından biri oldu.

Tam 103 yıl sonra Atatürk’ün Ankara’ya gelişi etkinliklerle kutlandı. Anıtkabir’de düzenlenen törende Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 81 öğrencisi, kırmızı beyaz forma ve ellerinde Türk bayraklarıyla 81 ili temsil etti. Ankara Valisi Vasip Şahin, Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

103’üncü yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Garnizon Koşusu yapıldı. Geleneksel koşuya, subay ve astsubayların yanı sıra Kara Harp Okulu öğrencileri de katıldı. Kara Harp Okulundan başlayan ve Anıtkabir’de sonlanan koşu sırasında askeri öğrenciler, dev Türk bayrağı taşıdı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinde ilk karşılandığı Dikmen Keklikpınarı'nda da tören düzenlendi. Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, konuşmasında 27 Aralık’ın Milli Mücadele'nin seyri açısından önemine işaret etti. Tören, seğmen gösterisi ile sona erdi.

# gazi mustafa kemal atatürk # ankara