Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den Harmandalı çöplüğü tepkisi: ''Biran önce kaldırılsın''

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe sınırlarındaki çöp tesisinin kaldırılmasını istedi.

İzmir Çiğli‘de 1992’den bu yana çöp depolaması yapılan Harmandalı Katı Atık Tesisi için CHP’li İlçe Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Çöp depolamasını durdurun” çağrısı yaptı. Gümrükçü “30 Yıldır İzmir’in atık yükünü biz çekiyoruz” dedi.

 “ÇÖP TESİSİ BİRAN ÖNCE KALDIRILSIN”

Çiğli Kent Konseyi Ekoloji Meclisi, “Harmandalı’nda Heyelan-Çöp Alanı Teknik Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda Katı Atık Tesisinin Geleceği” ile “Çiğli’deki Heyelan Alanları, Heyelan Hareketlerinin Çöp Depolama Alanlarına Etkileri, Potansiyel Riskler ve Alınması Gereken Önlemler” masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bilimsel raporlara dayanarak tesisin bir an evvel kapatılması gerektiğini söyledi:

- Toprak kayması, insan ve çevre sağlığı açısından olumsuz bir tabloya yol açmadan durdurulmalı. Bölgedeki toprak ve mülk sahiplerinin mağduriyetleri giderilmeli. 30 yıldır İzmir’in atık yükünü çekiyoruz. Bilimsel verilerle bu yükü daha fazla taşıyamayacağı belli olan çöp tesisinin artık ilçemizden kaldırılmasını istiyoruz.

Çalıştayda çöp depolama alanından sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da konuştu. "Harmandalı’daki tesisin bir an önce kapatılması gerektiğinin farkındayız” ifadelerini kullanan Nurlu, “Alternatif yer arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İzmir Çevre İl Müdürü Ömer Albayrak, çöp atık tesisinin kaldırılmasına ilişkin sürece gereken desteği vermeye hazırız olduklarını söyledi. AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı da Bölgenin afet bölgesi ilan edilebilmesi için yasal kriterlere uyması ve yaşanan heyelanların doğal afet kaynaklı olması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

# İzmir # izmir # çiğli # çiğli harmandalı çöplüğü # Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü