Düzce'de işçiler ayakta: Vatan Partisi destek verdi

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Süperlit fabrikasında çalışan işçiler eylem yaptı. Toplu iş sözleşmesindeki zammın verilmediğini söylediler. Vatan Partisi Düzce il başkanlığı da emekçilerin yanındaydı.

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Süperlit fabrikasında çalışan işçiler eylem yaptı. Toplu iş sözleşmesindeki zammın verilmediğini söylediler. Vatan Partisi Düzce il başkanlığı da emekçilerin yanındaydı. İşçiler yönetimi istifaya çağırdı, Hak-İş'e bağlı Öz Toprak İş'in de kendilerini yalnız bıraktığını söylediler.

İşçiler haklarını için mücadele başlattı. Düzce'deki Süperlit Boru Fabrikası'nda 280 işçi çalışıyor. İş yerinde Hak-İş'e bağlı Öz Toprak İş sendikası örgütlü. Emekçiler, toplu sözleşmeye aykırı hareket edildiğini yüzde 67 oranındaki zammın verilmediğini belirtiyor. Sendikanın da kendilerini yalnız bıraktığını söylediler. Tepki gösterdiler. 21 emekçinin de işine son verildi. İşçiler farikadan çıkarılmak istendi, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Vatan Partisi de eylemdeki işçilerle birlikteydi. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, işverene seslendi, "çalışanların hakkını verin" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Düzce # vatan partisi # düzce